Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La regidora de Cultura, Pepa Martínez, el pintor Francesc Jubert i l'alcalde, Ignasi GIménez, amb el quadre "El Puig de la Creu"
La regidora de Cultura, Pepa Martínez, el pintor Francesc Jubert i l'alcalde, Ignasi GIménez, amb el quadre "El Puig de la Creu"

El pintor castellarenc Francesc Jubert dóna a l’Ajuntament un quadre del Puig de la Creu

Dimarts 27 novembre de 2012

L’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, i la regidora de Cultura i Lleure, Pepa Martínez, han rebut aquest matí el pintor castellarenc Francesc Jubert en un acte que s’ha celebrat al Palau Tolrà i durant el qual Jubert ha fet donació a l’Ajuntament d’un quadre titulat “El Puig de la Creu”.

El quadre, una imatge aèria de l’ermita, és una composició de pigment sobre tela de 66x58 cm pintada ara fa un any. L’obra ja es va poder veure a la vila en una exposició de Jubert a l’Ateneu durant la Festa Major d’enguany. A partir d’ara, es trobarà instal·lada a les dependències de la Regidoria de Cultura, a l’edifici de Cal Botafoc.

Francesc Jubert Grau es va formar a l’Escola Industrial de Sabadell com a delineant industrial del ram metal·lúrgic, un ram al qual va dedicar la seva professió. L’afició per la pintura a l’oli sorgeix en l’etapa de la joventut, i als 14 anys pintà les seves primeres obres, principalment bodegons en blanc i negre amb la tècnica de llapis-carbó.

Tot i que no ha rebut formació en belles arts, Jubert, que es considera un pintor a l’oli idealista, reconeix que el seu pintor predilecte és Velázquez, en qui va trobar el seu punt d'inspiració. Allò que realment ha fet créixer i millorar la seva tècnica ha estat la passió per plasmar l'espectre del ventall de colors entre el banc i el negre.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40