Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Foto de família del lliurament del Diploma de Mestre Artesà, dilluns 26 de novembre de 2012, amb Albert Antonell i Joan Maria Garsot
Foto de família del lliurament del Diploma de Mestre Artesà, dilluns 26 de novembre de 2012, amb Albert Antonell i Joan Maria Garsot

La Generalitat lliura el Diploma de Mestre Artesà als pessebristes castellarencs Albert Antonell i Joan Maria Garsot

Dimarts 27 novembre de 2012

El Departament d’Empresa i Ocupació va distingir ahir amb el Diploma de Mestre Artesà els pessebristes castellarencs Albert Antonell i Joan Maria Garsot, en un acte al Palau de la Generalitat que va ser presidit pel conseller en funcions d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena i que també va comptar amb l’assistència de l’alcalde, Ignasi Giménez, i de la regidora de Cultura, Pepa Martínez.

Amb aquestes distincions, el Departament —a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM)– vol reconèixer la trajectòria dels artesans catalans i el seu mestratge. Per obtenir el Diploma de Mestre Artesà cal comptar amb una experiència de més de quinze anys, i s’avaluen aspectes com la potenciació de l’ofici i la formació, així com la incorporació de disseny, innovació i creativitat al procés artesanal.

El CCAM ha guardonat Antonell “per l’acurada tècnica de representació del paisatge, la transmissió de coneixements al col·lectiu pessebrista i la seva llarga trajectòria” i Garsot “pel seu profund coneixement de les tècniques tradicionals del pessebrisme, per l’exploració de noves tècniques, nous materials i nous llenguatges expressius i per l’extensa tasca de difusió i reconeixement de l’ofici”.

El lliurament dels Diplomes de Mestre Artesà va obrir el calendari d’actes de la Setmana d’Artesania de Catalunya, que tindrà lloc fins al proper 2 de desembre.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40