Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'un moment del Ple extraordinari del 6 de novembre de 2012
Imatge d'un moment del Ple extraordinari del 6 de novembre de 2012

Acords del Ple extraordinari del 6 de novembre de 2012

Dimecres 7 novembre de 2012

Pressupost general de la Corporació per a l'any 2013 i bases d'execució i plantilla de personal

L’Ajuntament de Castellar del Vallès va aprovar ahir inicialment en sessió extraordinària del Ple el pressupost municipal per a l’any 2013. L’import global per a l’any que ve suma un total de 23.908.953,11 euros, una xifra que suposa una disminució del 5,37% respecte l’actual exercici. Els ingressos i despeses per a l’any 2013 es van aprovar amb el suport dels 13 regidors del PSC, les abstencions dels 4 regidors de CiU i el vot en contra dels 4 regidors de  L’Altraveu i PP.

L’acord pres pel consistori també incorpora l’aprovació de les bases d’execució del pressupost general de 2013 i l’aprovació de la plantilla de personal de l’Ajuntament.

Relació de llocs de treball i les seves fitxes

El consistori va aprovar la relació de llocs de treball del personal funcionari, laboral i eventual de l’Ajuntament per a l’any 2013, així com les seves corresponents fitxes de funcions. L’acord es va aprovar amb els vots favorables dels 13 regidors del PSC, 4 abstencions dels regidors de CiU i 4 vots en contra dels regidors de L’Altraveu i PP.

Aprovació de les ordenances fiscals per a l’any 2013

L’Ajuntament també va aprovar ahir provisionalment la modificació de les ordenances fiscals per a l’any 2013, amb el suport dels 13 regidors del PSC i el vot en contra dels 8 regidors de CiU, L’Altraveu i PP. L’any que ve, els impostos i taxes municipals s’apujaran de forma general un 3,5%, d’acord amb l’Índex de Preus al Consum (IPC) interanual corresponent al passat mes de setembre. En canvi, es congelaran l’IAE, l’Impost de vehicles, l’Impost de Construccions, l’Impost de Plusvàlues i la Taxa de Serveis Urbanístics.

El mateix acord també incorpora l’aprovació de la memòria i estudi econòmics per a la determinació de la taxa de subministrament d’aigua a Castellar i la sol·licitud d’autorització de la Comissió de Preus de Catalunya per aplicar les corresponents tarifes. Val a dir que el rebut mig de subministrament d’aigua s’apujarà de mitjana 3,66 euros al mes.

Les ordenances fiscals que seran vigents a partir de l’1 de gener de 2013 mantenen les bonificacions fiscals introduïdes en els darrers exercicis. Així, segueixen vigents les bonificacions de l’IBI per a famílies nombroses, les bonificacions de la taxa d’escombraries per criteris de renda i per ús de la deixalleria o les bonificacions en les empreses que tributin l’Impost d’Activitats Econòmiques que generin llocs de treball indefinits. També es manté l’exempció en el pagament de la taxa d’obertura d’activitats.

Adequació de la modalitat de contracte de gestió del servei de subministrament domiciliari d’aigua

El consistori va aprovar l’adequació del contracte i del plec de condicions del servei d’abastament d’aigua potable, gestionat per SOREA, que canvia de la modalitat d’arrendament a la de concessió administrativa de servei públic.

Aquest canvi obeeix, d’una banda, a una adaptació a la legalitat vigent i, de l’altra, a la necessitat de garantir l’equilibri econòmic del servei, tant pel que fa referència a la seva explotació com al finançament de diverses inversions, com ara la connexió amb Aigües Ter-Llobregat i altres actuacions de futur per a la  millora de la xarxa.

En aquest sentit, el Ple va donar conformitat a tres documents incorporats a l’acord: la relació d’instal·lacions disponibles al municipi per a l’abastament d’aigua potable, l’avanç del Pla director de les instal·lacions d’aigua potable de la vila i el Pla d’inversions del servei de subministrament d’aigua potable.

Els 17 regidors de PSC i CIU van votar a favor d’aquest punt de l’ordre del dia, els 2 regidors del PP van abstenir-se i els 2 regidors de L’Altraveu hi van votar en contra.

Aprovació del Reglament general del servei d’aigua potable

En un altre punt de l’ordre del dia, el consistori va aprovar inicialment el Reglament general del servei municipal d’abastament domiciliari d’aigua a Castellar del Vallès. Aquest text fixa els drets i obligacions de l’administració i del concessionari, aclarint, adaptant i establint les condicions del servei.

L’acord es va prendre amb els 17 vots favorables dels regidors de PSC i CiU, 2 abstencions dels regidors del PP i 2 vots en contra dels regidors de L’Altraveu.

Procediment obert per a la licitació de la gestió de l’aparcament de la plaça Major i les zones blaves del municipi

El Ple també va aprovar la convocatòria d’un nou procediment obert per a la concessió del servei públic de l’aparcament soterrat de la plaça Major i les zones blaves de la vila. A més de l’aprovació de la convocatòria, aquest punt de l’ordre del dia incloïa també l’aprovació dels plecs de clàusules administratives i tècniques particulars que han de regir aquesta contractació.

L’Ajuntament ha recuperat recentment la gestió d’aquest servei, després que quedés deserta l’adjudicació d’una licitació anterior realitzada aquest mateix any on s’incloïen les càrregues econòmiques acordades amb l’administració concursal de Tiferca, ens que tenia els drets sobre aquesta concessió.

Aquest punt de l’ordre del dia es va prendre amb 19 vots favorables dels regidors de PSC, CiU i PP i 2 abstencions dels regidors de L’Altraveu.

Resolució de les al·legacions presentades a l’ordenança de convivència i civisme

El consistori va aprovar definitivament l’Ordenança per a la convivència i civisme, després de desestimar les al·legacions presentades pel grup municipal de L’Altraveu i per un particular i incorporar una modificació en l’articulat que fa referència a les condicions que regeixen l’establiment de terrasses i vetlladors de bars i restaurants a la via pública.  

El nou text, aprovat inicialment en el Ple del passat mes de juliol, inclou diversos punts relatius a la tipologia que han de tenir les terrasses i vetlladors que s’instal·lin a Castellar, a l’obligació de retirada dels elements instal·lats a la via pública en cas de baixa de l’establiment i a una moratòria de quatre anys per a aquells bars i restaurants que ja tinguin instal·lades terrasses i vetlladors.

L’acord es va prendre amb els 19 vots favorables dels regidors del PSC, CiU i PP i els 2 vots en contra del regidors de L’Altraveu.

Moció dels grups municipals de PSC i CiU sobre el dret a decidir

El consistori va aprovar una moció conjunta presentada pels grups municipals de PSC i CiU en defensa del dret del poble català a decidir el seu destí comú. El text expressa la necessitat de portar a terme una consulta a la ciutadania, amb totes les garanties democràtiques, per tal de conèixer de forma inequívoca la voluntat dels catalans i les catalanes. A més, incorpora el suport al Parlament de Catalunya en el procés que permeti fer efectiva la consulta al poble català i el compromís de protegir i defensar, com un valor fonamental, la cohesió social i la voluntat d’unitat del poble català.

L’acord, que es va prendre amb els 19 vots a favor dels regidors de PSC, CiU i L’Altraveu i 2 vots en contra dels regidors del PP.

Moció del grup municipal de CiU per centrar el debat de les mocions

El Ple també va aprovar una moció presentada per Convergència i Unió que manifesta la voluntat de tots els grups municipals de promoure exclusivament davant del Ple aquelles mocions que facin referència a continguts de competència de les administracions locals. La proposta incloïa que aquelles declaracions o posicionaments de caràcter general s’aprovin per Junta de Portaveus. Així mateix també es va acordar iniciar l’expedient de modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) per tal de poder fer efectiva aquesta proposta.

L’acord es va prendre amb els vots favorables dels 19 regidors de PSC, CiU i PP i els vots en contra dels regidors de L’Altraveu.

Moció del grup municipal de L’Altraveu sobre el foment del mercat de lloguer d’habitatges

El consistori va aprovar una moció presentada pel grup municipal de L’Altraveu que insta el Govern Central a desplegar un reglament que defineixi el concepte legal d’habitatge desocupat. Aquest fet permetria reinterpretar l’aplicació de recàrrecs impositius als habitatges desocupats tal com preveu la llei i fomentar d’aquesta manera el mercat de lloguer. L’acord es va prendre amb 19 vots a favor del PSC, CiU i L’Altraveu i 2 vots en contra del Partit Popular.

Moció del grup municipal de L’Altraveu sobre la tarificació dels preus dels serveis públics

L’Ajuntament també va aprovar ahir per unanimitat una proposta del grup municipal de L’Altraveu per tal que s’estudiï un sistema de tarificació social sobre els preus públics de serveis, equipaments i activitats que ofereix l’Ajuntament. Una comissió integrada per tècnics i càrrecs electes que es reunirà periòdicament serà l’encarregada d’avaluar l’aplicació de criteris de reduccions de quotes en funció dels ingressos anuals i el número de persones residents en un mateix domicili.
 
Moció del grup municipal de L’Altraveu per la reducció de la partida de membres de l’equip de govern i personal eventual

El Ple va desestimar una proposta de L’Altraveu que plantejava la modificació de l’organigrama polític de l’Ajuntament per tal de reduir i optimitzar les responsabilitats dels seus integrants, i per tant, les seves dedicacions. Així mateix, es proposava l’eliminació definitiva dels càrrecs eventuals i que l’estalvi generat amb aquestes mesures es destinés a partides socials i educatives. L’acord no va prosperar, ja que va comptar amb 13 vots en contra del PSC, 4 abstencions de CiU i 4 vots a favor de L’Altraveu i el PP.

Moció del grup municipal de L’Altraveu sobre la reducció de despeses en mitjans de comunicació

L’Altraveu també va proposar una moció per canviar el tipus de paper que s’utilitza per imprimir el setmanari L’Actual. Concretament, se sol·licitava reduir-ne el gramatge a 45 grams i que no sigui blanquejat. El text es va desestimar amb 15 vots en contra dels regidors del PSC i PP, 4 abstencions dels regidors de CiU i 2 abstencions dels regidors de L’Altraveu.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40