Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El físic Jorge Wagensberg obrirà el cicle de conferències el proper dimecres el 24 d’octubre
El físic Jorge Wagensberg obrirà el cicle de conferències el proper dimecres el 24 d’octubre

El físic Jorge Wagensberg obre el 24 d’octubre un cicle de conferències adreçades al professorat

Dilluns 15 octubre de 2012

El cicle, organitzat pel Servei Educatiu Vallès Occidental VIII, tindrà lloc a l’Auditori i s’obrirà a la ciutadania en cas que no s’exhaureixi l’aforament

El físic i divulgador científic Jorge Wagensberg, obrirà dimecres, dia 24 d’octubre, un cicle de conferències que tindran lloc a l’Auditori Municipal Miquel Pont adreçades al professorat dels municipis de Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savall, Sentmenat, Polinyà i Palau-Solità i Plegamans.

El cicle, organitzat pel Servei Educatiu Vallès Occidental VIII amb la col·laboració de l’Ajuntament, i inclòs en el pla de formació de zona del Servei, porta per títol “L’educació com a motor de canvi social. Crisi? Quina crisi?”. Així, pretén donar una visió positiva sobre l’educació i la feina de professors i professores malgrat la situació de crisi actual.

“Pedagogia: la capacitat de transmetre estímuls”, és el títol de la proposta que oferirà Wagensberg, fundador i director del CosmoCaixa, a les 17.30 hores del dimecres 24 d’octubre.

El cicle de xerrades es completarà amb tres conferències més, que tindran lloc els dies 28 de novembre, 24 de gener i 20 de febrer. Així, mentre que Joan Manuel del Pozo, filòsof, professor, i exconseller d’Educació i Universitat, oferirà el mes vinent la xerrada “L’educació en temps de crisi”, el periodista Carles Capdevila serà a Castellar el 24 de gener. Capdevila, actual director del diari Ara, ha titulat la seva conferència, prevista a les 20 hores, “Educar de bon humor”.

El professor Joan Domènech, que actualment dirigeix l’escola pública Fructuós Gelabert de Barcelona, i que ha estat, entre d’altres, president de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, oferirà la quarta de les cinc conferències del cicle de xerrades “L’educació com a motor de canvi social. Crisi? Quina crisi?” dimecres 20 de febrer de 2013, titulada “L’educació lenta”.

La darrera proposta tindrà lloc dijous 14 de març de 2013, i anirà a càrrec d’Eva Bach. La xerrada d’aquesta pedagoga, mestra, formadora i escriptora, especialista en educació emocional i pedagogia sistèmica, i columnista a l’AraCriatures, porta per títol “Tipologies de famílies d’avui: totes valen per educar”.

Tot i que en principi les xerrades s’adrecen a professors i professores, l’organització ha assenyalat que l’entrada s’obrirà a la resta de la ciutadania en cas que no s’exhaureixi l’aforament. De moment, són 150 els professors i professores de la zona que s’han inscrit a les conferències.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40