El cicle, organitzat pel Servei Educatiu Vallès Occidental VIII, tindrà lloc a l’Auditori i s’obrirà a la ciutadania en cas que no s’exhaureixi l’aforament
El físic i divulgador científic Jorge Wagensberg, obrirà dimecres, dia 24 d’octubre, un cicle de conferències que tindran lloc a l’Auditori Municipal Miquel Pont adreçades al professorat dels municipis de Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savall, Sentmenat, Polinyà i Palau-Solità i Plegamans.
El cicle, organitzat pel Servei Educatiu Vallès Occidental VIII amb la col·laboració de l’Ajuntament, i inclòs en el pla de formació de zona del Servei, porta per títol “L’educació com a motor de canvi social. Crisi? Quina crisi?”. Així, pretén donar una visió positiva sobre l’educació i la feina de professors i professores malgrat la situació de crisi actual.
“Pedagogia: la capacitat de transmetre estímuls”, és el títol de la proposta que oferirà Wagensberg, fundador i director del CosmoCaixa, a les 17.30 hores del dimecres 24 d’octubre.
El cicle de xerrades es completarà amb tres conferències més, que tindran lloc els dies 28 de novembre, 24 de gener i 20 de febrer. Així, mentre que Joan Manuel del Pozo, filòsof, professor, i exconseller d’Educació i Universitat, oferirà el mes vinent la xerrada “L’educació en temps de crisi”, el periodista Carles Capdevila serà a Castellar el 24 de gener. Capdevila, actual director del diari Ara, ha titulat la seva conferència, prevista a les 20 hores, “Educar de bon humor”.
El professor Joan Domènech, que actualment dirigeix l’escola pública Fructuós Gelabert de Barcelona, i que ha estat, entre d’altres, president de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, oferirà la quarta de les cinc conferències del cicle de xerrades “L’educació com a motor de canvi social. Crisi? Quina crisi?” dimecres 20 de febrer de 2013, titulada “L’educació lenta”.
La darrera proposta tindrà lloc dijous 14 de març de 2013, i anirà a càrrec d’Eva Bach. La xerrada d’aquesta pedagoga, mestra, formadora i escriptora, especialista en educació emocional i pedagogia sistèmica, i columnista a l’AraCriatures, porta per títol “Tipologies de famílies d’avui: totes valen per educar”.
Tot i que en principi les xerrades s’adrecen a professors i professores, l’organització ha assenyalat que l’entrada s’obrirà a la resta de la ciutadania en cas que no s’exhaureixi l’aforament. De moment, són 150 els professors i professores de la zona que s’han inscrit a les conferències.