Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'una sessió plenària anterior
Imatge d'una sessió plenària anterior

Acords del Ple municipal ordinari celebrat el 25 de setembre de 2012

Dimecres 26 setembre de 2012

Aprovació de les festes locals per a l’any 2013

El Ple municipal ordinari celebrat ahir al vespre a Ca l’Alberola va aprovar les festes locals de Castellar del Vallès per a l’any 2013. Així, es van establir com a festivitats per a l’any vinent el dimarts 19 de març, amb motiu de la festa de Sant Josep, i el dilluns 9 de setembre, que coincidirà amb la Festa Major de la vila.

L’acord es va prendre per unanimitat de tots els regidors presents al Ple. Val a dir que el regidor del PSC, Joan Creus, va excusar la seva assistència.

Sol·licitud de subvencions a la Diputació de Barcelona per a inversions de la “Xarxa de Governs Locals 2012-2015”

El següent punt de l’ordre del dia portava a l’aprovació del Ple la sol·licitud de la Xarxa de Governs Locals de la Diputació de Barcelona en el període 2012-2015 per a diferents actuacions en el municipi de Castellar. Els projectes inclosos, valorats en un import total de 1.479.700 euros, són la supressió de barreres arquitectòniques i millores als eixos centrals del nucli urbà (previst en dues fases), el canvi de la coberta de la piscina municipal del Complex Esportiu de Puigverd, el ple de millores per a les escoles municipals i el pla de millores d’instal·lacions municipals per a l’eficiència energètica.

La sol·licitud es va aprovar per unanimitat.

Rebaixa de les retribucions i assistències a percebre pels càrrecs electes i el personal eventual

Un altre dels punts de l’ordre del dia del Ple consistia, d’una banda, en l’aprovació de la rebaixa d’un total de 21.857 euros de les retribucions i assistències a percebre pels càrrecs electes per a l’exercici 2012. Aquest import correspon a la paga extra de desembre dels regidors amb dedicació i a una catorzena part de l’import anual que perceben els regidors sense dedicació.

D’altra banda, l’acord contemplava la declaració de la no disponibilitat dels crèdits i, per tant, la no susceptibilitat d’utilització, de gairebé 7.700 euros derivats de la supressió de la paga extraordinària del mes de desembre del personal eventual. Aquest import inclou també la paga addicional de complement específic o equivalent  d’aquest mes del mateix personal.

L’acord va comptar amb els vots favorables de tots els regidors municipals.

Disminució de les assignacions econòmiques als grups municipals

El Ple també va aprovar per unanimitat la rebaixa de les assignacions econòmiques per al funcionament dels grups polítics municipals de l’any 2012, amb la supressió de les assignacions previstes per al proper mes de desembre. Així, aquestes assignacions, corresponents a un component fix per grup i mes de 185 euros i a un component variable de 80 euros per membre del grup i mes, sumen un total de 2.420 euros.

Declaració de la no disponibilitat del crèdit consignat per a la paga extra del mes de desembre del personal

També es va portar a l’aprovació del Ple la declaració de la no disponibilitat dels 363.973,93 euros corresponents a la paga extraordinària i a la paga addicional o pagues equivalents del mes de desembre del personal del personal de l’Ajuntament. Aquesta declaració suposa que aquests diners no es podran destinar a altres finalitats sinó que es traspassaran a exercicis futurs, d’acord amb les instruccions que vagi dictant el Ministeri d’Economia.

Aquest punt de l’ordre del dia va comptar amb els vots a favor dels 12 regidors socialistes presents, dels 4 regidors de CiU i dels 2 regidors del PP.

Modificació pressupostària 5/2012

El Ple també va aprovar inicialment la modificació 5/2012 del pressupost de l’Ajuntament. Així, es modifiquen els imports corresponents a les transferències negatives i positives derivades dels 24.277 euros resultants de la supressió de les retribucions dels càrrecs electes i grups polítics.

Aquesta quantitat es destinarà a l’increment de la consignació pressupostària per a determinades polítiques socials i educatives, especialment les adreçades als col·lectius que tenen els seus recursos més minvats. Així, el crèdit passarà a complementar les partides de transport adaptat, teleassistència, ajuts a famílies, Servei d’Atenció Domiciliària, el servei Psicojove i el reforç escolar de l’Escola d’Adults.

Proposta per donar suport a la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) i impulsar el Correllengua 2012

Com a assumpte sobrevingut, el grup municipal de L’Altraveu va presentar una moció a instància de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) per donar suport al Correllengua 2012 com a instrument reivindicatiu a favor de la plena normalització de l’ús del català oral entre persones i col·lectius, especialment entre la població nouvinguda.

Aquesta moció es va aprovar per unanimitat.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40