Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Ramon Casamada va ser impulsor del cultiu de la mongeta del ganxet i de l'ADF de Castellar
Ramon Casamada va ser impulsor del cultiu de la mongeta del ganxet i de l'ADF de Castellar

Mor el castellarenc Ramon Casamada, impulsor del cultiu de la mongeta del ganxet i de l’ADF de Castellar

Dilluns 16 juliol de 2012

Ramon Casamada Faus va morir el passat dissabte, 14 de juliol, a l’edat de 88 anys Aquest castellarenc, que va dedicar la seva vida a la pagesia i a la defensa de l’entorn natural, va ser impulsor del conreu de la mongeta del ganxet a la vila i va contribuir a la designació de la denominació d’origen pròpia d’aquest producte.

A banda de mantenir una explotació agrícola amb una tradició de més de nou segles a la vila, Casamada va destacar també per la seva implicació a la vida associativa de la vila. Va ser, conjuntament amb el castellarenc Pere Oller, membre fundador del primer servei de prevenció i extinció d’incendis forestals que el municipi va tenir als anys 60. També va promoure les primeres colònies parroquials a la vila, va fundar i presidir l’Agrupació de Defensa Forestal de Castellar del Vallès i va participar com a impulsor i col•laborador de la Mostra d’Oficis Artesans.

Fora de l’àmbit local va ser president i fundador de la Federació d’ADF del Vallès Occidental i membre de la Comissió Tècnica Delegada del Centre de la Propietat Forestal, òrgan encarregat de l’aprovació i l’elaboració de propostes tècniques per a finques forestals privades.

Al llarg de la seva vida va acumular diverses distincions, com ara el Premi d’Honor Joaquim M. De Castellarnau de prevenció d’incendis forestals atorgat per la Diputació de Barcelona (2009) o la Medalla President Macià de la Generalitat de Catalunya (1998)

El Ple de l’Ajuntament va decidir el passat mes de març atorgar-li la distinció de la Medalla de la Vila en reconeixement a la seva trajectòria vital, tant per la seva tasca professional desenvolupada a la masia de Can Casamada com per la seva implicació desinteressada a diverses entitats de la vila. Aquest guardó es lliurarà a títol pòstum el proper dia 6 de setembre, en el marc de la recepció institucional prèvia a la Festa Major que es fa a les associacions de la vila.

L’Església de Sant Esteve de Castellar acollirà el proper dilluns, 30 de juliol, a les 20 hores, una missa funeral en la seva memòria.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40