Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La regidora de Cultura, Pepa Martínez, ha presentat avui la programació de les Nits d'Estiu 2012
La regidora de Cultura, Pepa Martínez, ha presentat avui la programació de les Nits d'Estiu 2012

Castellar del Vallès s’omplirà d’activitat lúdica i cultural durant 30 jornades nocturnes d’aquest estiu

Dimecres 13 juny de 2012

La Regidoria de Cultura ha presentat aquest matí la programació de les Nits d’Estiu

La Regidoria de Cultura ha presentat avui dimecres, 13 de juny, la programació de les Nits d’Estiu de la vila, que aquest any englobaran un ventall ampli de propostes lúdiques i culturals organitzades per l’Ajuntament i/o diverses entitats de la vila, amb el suport de la Diputació de Barcelona. Concerts, sardanes, projeccions de cinema, sessions de salsa i roda cubana i diverses revetlles de veïnats, entre d’altres, són les propostes que tindran lloc en diferents espais del municipi del 22 de juny al 3 de setembre. Entre aquestes dates, la vila s’omplirà d’activitat durant 30 jornades nocturnes.

Les Nits d’Estiu s’obriran el dissabte 23 de juny, revetlla de Sant Joan, amb l’arribada de la Flama del Canigó a Castellar del Vallès, una proposta de la Comissió de la Flama de la Llengua que suposarà el tret de sortida de la revetlla a partir d’aquest element simbòlic vinculat a la persistència i la vitalitat de la cultura catalana. La Flama arribarà a l’escultura de La Fita, situada a la carretera de Sabadell i voltarà per diversos carrers de Castellar durant la tarda, fins arribar a la plaça del Mercat a les 18.30 hores, on es farà la lectura del manifest. El mateix dia, a les 22.30 h, l’Associació Pas de Ball ha organitzat una revetlla de Sant Joan a la Sala Blava de l’Espai Tolrà.

El foc també serà protagonista el divendres, 29 de juny, a les 21 hores, ja que el Grup de Diables de l’ETC i l’Ajuntament han organitzat un correfoc, que sortirà de l’Era d’en Petasques i recorrerà els carrers de l’Escorxador, de la Sèquia, de les Roques i de la Mina. El grup infantil de les Espurnes de l’ETC també participaran d’aquest esdeveniment, amb un recorregut més curt pel carrer de Sant Miquel fins arribar a la plaça Vella.

L’activitat nocturna tindrà continuïtat el mateix divendres, 29 de juny, amb un ball country a la plaça Catalunya que començarà a les 22 hores i serà organitzat per l’associació Comerç Castellar. Aquesta activitat, que du per títol “Comerç Castellar, ofertes de dia i a la nit a ballar...”, inclourà un tast de coca i cava al preu d’un euro. Serà el colofó a una jornada durant la qual els establiments associats hauran ofert durant tot el dia ofertes i descomptes especials.

Concerts en diversos escenaris

Un any més, la música tindrà un protagonisme essencial durant les Nits d’Estiu. En aquesta edició, s’han escollit fins a cinc escenaris diferenciats. El grup Moments oferirà el dijous 28 de juny, a les 19.30 hores a la plaça del Mercat, el seu repertori pop-rock amb pinzellades folk i country extret del seu disc 7 colors.

La plaça d’El Mirador serà un altre dels escenaris destacats: el dissabte 30 de juny, a les 21.30 hores, l’Orquestra de Castellar oferirà un concert per celebrar el seu 15è aniversari i que comptarà amb la col•laboració d’Artcàdia, Espaiart, SonaSwing i l’Esbart Teatral de Castellar.

El dissabte, 7 de juliol, la mateixa plaça d’El Mirador acollirà a les 21.30 hores el concert de Pepet i Marieta, un grup format per músics procedents dels dos costats del riu Sènia. Es tracta d’una proposta impregnada de músiques populars d’arreu del món que mescla rumba, patxanga, jota, reggae, bolero, ska i ritmes llatins. Aquest concert tindrà com al•licient la participació de diversos establiments que oferiran en el mateix espai una fira de tapes i diverses paradetes de comerç a la fresca.

Els jardins del Palau Tolrà seran un altre dels escenaris ineludibles de les Nits d’Estiu. Aquest any s’hi han programat tres muntatges musicals. El cantant menorquí Cris Juanico oferirà el divendres 6 de juliol, a les 21.30 h, el primer dels concerts, inclòs dins la gira de presentació del disc Dues pedres. L’exlíder del grup Ja T’ho Diré oferirà un espectacle minimalista amb veu i guitarra i únicament acompanyat pel contrabaixista Joan Solà Morales (Umpah-pah).

El divendres 13 de juliol, a les 21.30 h, serà el torn del grup Keympa, una formació de música celta amb arrels mediterrànies fusionades amb músiques modernes més actuals. El grup compta amb una trajectòria professional de més d’una dècada i ha realitzat centenars de concerts en festivals i ciutats d’arreu de l’Estat espanyol, Portugal i França.

La Barcelona Bluegrass Band tancarà el dissabte 14 de juliol, també a les 21.30 h, aquest minicicle de concerts al jardins del Palau Tolrà. La formació oferirà un espectacle dedicat a la música tradicional originària de les muntanyes Apalatxes dels EUA enriquit amb ingredients d'estils com el blues, el country, el jazz o la música celta.

Per la seva banda, l’escola Espaiart ha organitzat dos concerts més pels dies 14 i 21 de juliol que aniran a càrrec dels alumnes del 3r Stage de Teatre Musical. El primer tindrà lloc a la Sala de Petit Format de l’Ateneu, en horari per concretar, i el segon, que servirà per clausurar l’stage, es farà a la Sala d’Actes d’El Mirador, a les 21 h.

Dimarts de cinema, dimecres de salsa i roda cubana i dijous de sardanes

El cinema tampoc faltarà durant el cicle de les Nits d’Estiu, que per segon any consecutiu inclourà quatre projeccions a l’Auditori Municipal Miquel Pont organitzades per l’entitat Club Cinema Castellar Vallès.

Les pel·lícules programades, que es podran veure els dimarts 3, 10, 17 i 24 de juliol a les 21.30 hores, seran, respectivament: el melodrama francès de cinema mut The artist, guanyador d’una gran quantitat de premis l’any 2011, entre els quals destaquen cinc premis Oscar (incloent el de millor pel·lícula); la producció catalana de ciència ficció Eva, dirigida per Kike Maíllo i guanyadora, entre d’altres, de 3 premis Goya i 5 premis Gaudí; Los descendientes, multipremiada comèdia dramàtica protagonitzada per George Clooney i guanyadora de l’Oscar 2011 al millor guió adaptat; i finalment el film d’aventures La invención de Hugo, dirigit per Martin Scorsese i guanyador de cinc premis de caràcter tècnic a la darrera edició dels Oscar.

Totes les projeccions tindran un preu de 2 euros per als socis del Club Cinema Castellar Vallès i de L’Aula d’Extensió Universitària i de 4 euros per a la resta de públic.

Les nits de dimecres, el grup de ball Lluna Plena oferirà un curs de salsa i roda cubana adreçat a totes aquelles persones que vulguin aprendre o perfeccionar aquests balls. Les sessions tindran lloc el 27 de juny i el 4, 11, 18 i 25 de juliol, de 21.00 a 22.30 h a la plaça de Catalunya.

Com és habitual, les Nits d’Estiu també destinaran un espai a les sardanes, que enguany es podran ballar els dijous 5, 12 i 19 de juliol, de la mà de les cobles Ciutat de Girona, Lluïsos de Taradell i Jovenívola, respectivament. Totes les audicions, organitzades per l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Agrupació Sardanista Amics de Castellar (ASAC) tindran lloc a la plaça del Mercat a les 21.30 hores.

Celebracions de veïnats i balls

El programa de les Nits d’Estiu es completa amb cinc balls a la Sala Blava de l’Espai Tolrà i diverses celebracions de veïnats. Pel que fa als balls, se n’organitzaran un total de cinc, tres dels quals aniran a càrrec de l’associació Pas de Ball (els dissabtes 23 de juny, 7 i 14 de juliol, a les 22.30 h); els altres dos seran organtizats per l’entitat Amics del Ball de Saló: un tindrà lloc el diumenge 24 de juny, a les 18 h, mentre que l’altre serà una festa country que es durà a terme el dissabte, 30 de juny, a les 22.30 h.

D’altra banda, l’Associació de Veïns de Can Carner ha preparat diverses propostes que tindran lloc del 22 al 24 de juny per celebrar la Festa de Sant Joan. També cal destacar la celebració de la Festa Major de Can Font i Ca n’Avellaneda, que se celebrarà del 6 al 8 de juliol i que prepara la Comissió de Festes de Can Font i Ca n’Avellaneda.
 
Així mateix, l’Agrupació de Veïns del Pla organitzarà diferents propostes per celebrar, entre el 20 i el 22 de juliol, la revetlla de Sant Jaume, una activitat que es du a terme a la vila des de la dècada dels vuitanta.

També celebrarà la seva festa major el veïnat d’El Balcó de Sant Llorenç, amb diverses activitats organitzades per als dies 21 i 22 de juliol per la seva associació de propietaris. Les Nits d’Estiu es clouran amb la Festa Major de Sant Feliu del Racó, que tindrà lloc del 31 d’agost al 3 de setembre. Les activitats organitzades per les associacions de veïns de Sant Feliu del Racó i d’El Racó seran el preludi a la Festa Major de Castellar, que enguany se celebrarà del 7 al 12 de setembre.

Pressupost

Segons ha explicat la regidora de Cultura, Pepa Martínez, el programa de les Nits d’Estiu manté la seva qualitat gràcies a la col·laboració de diverses entitats i institucions. Aquesta programació ha rebaixat la seva aportació municipal, que enguany és de 14.000 euros, en un 22% respecte l’any anterior. En relació al pressupost de l’exercici de l’any 2010, la reducció és del 46%.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40