Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de Sant Jordi, l'any 2011
Imatge de Sant Jordi, l'any 2011

Les activitats de la Diada de Sant Jordi es concentraran dilluns, 23 d’abril, a la plaça d’El Mirador

Dijous 19 abril de 2012
Programes| Sant Jordi 2012

La plaça d’El Mirador serà el proper dilluns, 23 d’abril, el principal escenari de les activitats que tindran lloc a Castellar del Vallès amb motiu de la Diada de Sant Jordi i que tenen com a principal atractiu la tradicional Fira del Llibre.

Enguany seran prop d’una quinzena els establiments que s’instal·laran a Castellar amb motiu d’aquesta Fira, que obrirà al públic a les 10 hores i tancarà a les 20 hores. Així, hi seran presents, com és habitual, les llibreries Nobel i Vallès, i també es podran trobar altres establiments com els del forn de pa Sant Jordi i les entitats Suport Castellar, Avan, Via Solidària-Càritas, puntaires de l’Escola Nocturna, TEB Castellar i Coral Sant Esteve.

Com a novetats, es podran comprar llaminadures naturals, inclosos rams de flors i roses de caramels a la parada El Petit Llaminer, i es podran adquirir llibres de segona mà a les parades de Rosa M. Canet i Flor del Mal. A més, El Mirador hi serà present amb una parada que s’ha batejat amb el nom “Porta’t i emporta’t”, que consistirà principalment en un espai d’intercanvi de llibres. Durant tot el dia, es duran a terme en aquest espai activitats artesanals amb una màquina manual d’inserció de xapes.   

A banda de la ubicació de les parades, la plaça serà també escenari d’activitats diverses que es concentraran principalment durant la tarda. Així, a partir de les 17 hores, es podrà participar d’un tallers d’elaboració de dracs de paper i de creació de xapes personalitzades de la Diada. Per obtenir una d’aquestes xapes, que s’elaborarà a la parada d’El Mirador, caldrà portar un llibre per intercanviar amb algun dels que s’hi trobin exposats.

La ciutadania també podrà assistir a les 17 hores a un recital de poesia, que anirà a càrrec del crític literari Òscar Rocabert i de l’escriptora Sílvia Melgarejo. Precisament, Melgarejo serà una de les autores que, durant la tarda, signarà exemplars de la seva última publicació, titulada 39 poemes. El cuiner Carles Calsina, president del col·lectiu Cuina Vallès, també se sumarà a les propostes de Sant Jordi i signarà el llibre que el col·lectiu ha presentat aquesta mateixa setmana i que porta per títol Cuina Vallès a taula.

Les sardanes tampoc faltaran en l’edició de 2012 de la Fira del Llibre. Enguany, la formació encarregada de la música serà la Cobla Vila d’Olesa, que actuarà a les 17.30 hores.

Com és habitual, també hi haurà Fira de Revistes, organitzada per la Biblioteca Antoni Tort, que se celebrarà al Pati de les 3 Moreres (davant de la Biblioteca i la Ludoteca). Així, de 10 a 13 hores i de 16 a 20 hores, s’exposaran exemplars de diverses publicacions. La ciutadania podrà endur-se un màxim de cinc revistes de forma gratuïta i sense haver-les de tornar. Cal assenyalar, però, que no es tracta d’exemplars actuals. La Fira de la Revista tancarà si finalitzen les existències.

D’altra banda, Ràdio Castellar oferirà programes en directe especials de Sant Jordi dels espais “Dos x Tres” i “Dotze”, de 10 a 14 hores, amb entrevistes, connexions amb els protagonistes de la jornada i música.

Sant Jordi al Mercat Municipal i al carrer de Sala Boadella

El Mercat Municipal també celebrarà enguany la Diada de Sant Jordi, obsequiant els seus clients amb una rosa si hi van a comprar dilluns 23 d’abril. Els establiments que promouen aquesta iniciativa són Carnisseria Casé, Xarcuteria Prat Torras, Cárnicas Merche, Fruiteria Vila Borrull i bar El Racó del Mercat, que repartiran roses fins a esgotar-ne les existències.

Cal assenyalar que, a més, els establiments del carrer Sala Boadella, juntament amb Comerç Castellar i l’Ajuntament, han organitzat una nova edició de la fira comercial a l’aire lliure durant el matí de dissabte 21 d’abril.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40