Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El quadre "Els marges: refugi de la diversitat" es troba exposat permanentment a l'Auditori
El quadre "Els marges: refugi de la diversitat" es troba exposat permanentment a l'Auditori

Els artistes Aurora Matarín i Domènec Triviño donen al fons municipal d’art l’obra "Els marges: refugi de la diversitat"

Dimarts 10 abril de 2012

La composició s’exposa permanentment a l’Auditori Municipal Miquel Pont

Els artistes Aurora Matarín i Domènec Triviño han donat recentment al fons municipal d’art la seva obra Els marges: refugi de la diversitat. La composició, de pigments sobre tela i de 374 cm per 196 cm, es troba exposada permanentment a l’interior de l’Auditori Municipal Miquel Pont.

Aquesta proposta artística, feta en base a sis peces, és la composició central que els dos autors van presentar el mes de febrer de l’any 2009 a l’exposició col·lectiva que va tenir lloc als Amics de les Arts de Terrassa i que també es va poder veure el mateix any a la sala castellarenca Aguilart.

Triviño ha explicat avui que Els marges: refugi de la diversitat és una obra en comú, realitzada a dues mans, que sorgeix a partir de la fusió de dos projectes individuals”. En aquesta obra els artistes plantegen com a tema la idea dels marges. Aquest concepte hi apareix com “una metàfora: els marges són espais que no cuida ningú, que no controla ningú, i que per tant permeten treballar d’una manera lliure”, ha apuntat Matarín. L’assaig de Gilles Clément Manifest del tercer paisatge, que parla dels marges com l’asil i l’aixopluc del que és diferent i multiforme, va ser l’esperó que va portar Triviño i Matarín a consagrar part de la seva obra a la idea del marge, un concepte que ambdós artistes ja treballaven en paral·lel. Els marges expressa, doncs, les percepcions d’ambdós pintors al respecte d’aquests territoris que, segons, Clément, són residuals i marginals que són el refugi de la diversitat.

L’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, ha agraït als dos artistes la donació d’aquesta obra, “que perdurarà en un dels espais castellarencs on es viu la cultura d’una manera més intensa”. En aquest sentit, la regidora de Cultura, Pepa Martínez, ha volgut destacar la idoneïtat de la col·locació de Els marges, “que creiem que ha trobat en l’Auditori l’espai més adequat per ser exposada”.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40