Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Fragment del cartell de "La prima cosa bella"
Fragment del cartell de "La prima cosa bella"

El director de cine Santiago A. Zannou, guanyador d’un premi Goya, presentarà dijous a Castellar "La puerta de no retorno"

Dimarts 21 febrer de 2012

El film, vinculat directament amb la vila a través del director de fotografia, Albert Pascual, ha estat l’escollit per a la sessió inaugural del BRAM! 2012

El director de cinema Santiago A. Zannou, guanyador del premi Goya al millor director novell per El truco del manco, serà dijous a Castellar del Vallès per presentar la seva última pel·lícula, La puerta de no retorno, que ha estat el film escollit per l’organització del BRAM! per a la sessió inaugural de la mostra de cinema d’enguany. La sessió comptarà també amb la presència del director de fotografia de la pel·lícula, el castellarenc Albert Pascual, i del productor de Shankara Films Víctor Martí.

Així, la inauguració oficial del BRAM! 2012 engegarà a les 20.30 hores, amb un acte previ a la projecció del film en què es podran escoltar les impressions dels tres convidats d’honor de l’edició d’enguany de la Mostra de Cinema de Castellar del Vallès.

Zannou ha volgut plasmar amb la seva darrera pel·lícula la història del seu pare, Alphonse, un immigrant que retorna al seu país natal, Benín, 40 anys després de la seva marxa, per tal que d’enfrontar-se a les seves pors i les seves mentides.

El director acompanya el seu progenitor en aquest viatge, que suposa l’acompliment d’una promesa de retorn als orígens que Alphonse va fer en el moment de sortir del seu país 40 anys enrere. La tornada a Benín serà el moment d’afrontar els errors que va cometre, d’esmenar els seus llargs silencis que tant mal han fet, i d’acceptar els retrets. En aquest viatge de redempció, Alphonse buscarà la reconciliació amb la seva única germana viva, però també el perdó dels seus avantpassats, amb l’esperança de tancar per fi les ferides del passat.

Per assistir a la sessió inaugural del BRAM! 2012, que és d’entrada gratuïta, cal recollir invitació prèviament al Servei d’Atenció Ciutadana, situat a El Mirador, de 8.30 a 19 hores, o bé a la taquilla de l’Auditori, fins a una hora abans de l’inici de l’acte, fins a exhaurir aforament.

Segona projecció dels curtmetratges castellarencs

L’èxit de convocatòria obtingut ahir per la projecció de tres curtmetratges castellarencs que va suposar l’obertura de les sessions del BRAM! ha fet que l’organització programi una nova sessió d’entrada gratuïta el proper dimecres 22 de febrer, a les 19 hores, a l’Auditori Municipal Miquel Pont.

Així, la ciutadania tindrà una segona oportunitat de veure la proposta del cineasta Josep Vidal titulada Can Tolrà, 140 anys de la nostra història. Es tracta d’un tràiler de 20 minuts de durada que sintetitza el documental que el director està realitzant sobre la història de la fàbrica Tolrà. La proposta recull dades i imatges històriques que es remunten a finals del segle XIX i que aporten el testimoni directe de molts castellarencs i castellarenques que han viscut de primera mà les vicissituds de l’empresa Vda. De Josep Tolrà durant els últims 75 anys.

La sessió també inclourà la projecció del curtmetratge Invitia, realitzat per sis alumnes de 1r de Batxillerat de l’Institut Puig de la Creu (Iñaki Lamúa, Marina Muñoz, Claudia Mata, Cristina González, Míriam Barrera i Juan Duran). La cinta, de de 10 minuts de durada, ha estat guardonada amb el tercer premi al 14th Olympia International Film Festival and the 11th Camera Zizanio, celebrat entre el 2 i l’11 de desembre a Pyrgos (Grècia). El tercer dels curtmetratges que es podrà tornar a veure dimecres és Demente, que compta amb quatre participants de Castellar del Vallès (Mireia Juliana, Pere Gómez, Carlos Huerta i Alba Permanyer).

La prima cosa bella, projecció de la sessió especial de l’Aula d’Extensió Universitària i el Club Cinema Castellar Vallès

El mateix dimecres 22 de febrer, a les 20.30 hores, es podrà veure el film italià La prima cosa bella, una sessió especial per als socis de L’Aula d’Extensió Universitària i del Club Cinema Castellar Vallès.

La pel·lícula, una comèdia italiana dirigida per Paolo Virzi, mostra la història de Bruno, un noi que, quan tenia vuit anys, el 1971, va veure com Anna, la seva mare, era escollida “la mare més bella” durant l’elecció de la reina del balneari més famós de Livorno. Aquest fet va provocar un gran enrenou a la família Michelucci. Des de llavors comença per Anna, Bruno i la seva germana Valeria una aventura que acabarà amb una inesperada i commovedora reconciliació.

L’assistència a la projecció d’aquesta comèdia dramàtica, guanyadora de tres premis David de Donatello, és, però, oberta a tota la ciutadania, prèvia obtenció d’invitació al Servei d’Atenció Ciutadana, situat a El Mirador, de 8.30 a 19 hores, o bé a la taquilla de l’Auditori, fins a una hora abans de l’inici de l’acte, fins a exhaurir aforament.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40