El cineasta Josep Vidal i diversos alumnes de l’Institut Puig de la Creu de Castellar i l’Institut Santa Eulàlia de Terrassa són els realitzadors de les propostes
Tres curtmetratges vinculats directament amb Castellar del Vallès obriran dilluns, dia 20 de febrer, les projeccions d’enguany de la Mostra de Cinema BRAM!, en una sessió que començarà a les 19 hores i que tindrà lloc a la Sala d’Actes d’El Mirador. Aquesta és la tercera vegada que la comissió organitzadora del BRAM! aposta per una sessió dedicada íntegrament a les produccions castellarenques.
En la quarta edició de la Mostra de Cinema de Castellar del Vallès, les propostes del cineasta Josep Vidal i de diversos alumnes dels instituts Castellar i Santa Eulàlia de Terrassa han estat les escollides per protagonitzar la primera sessió cinematogràfica de la setmana.
Així, el castellarenc Josep Vidal ha elaborat expressament per a l’ocasió un tràiler de 20 minuts de durada que sintetitza el documental que el director està realitzant sobre la història de la fàbrica Tolrà. La proposta porta per títol Can Tolrà, 140 anys de la nostra història, i recull dades i imatges històriques que es remunten a finals del segle XIX i que aporten el testimoni directe de molts castellarencs i castellarenques que han viscut de primera mà les vicissituds de l’empresa Vda. De Josep Tolrà durant els últims 75 anys.
Can Tolrà, 140 anys de la nostra història està realitzat per Yara Vídeo sota la direcció de Josep Vidal, amb el seu equip de col·laboradors format per Salvador Juliana, Joan Sellent i Esteve Prat, i amb la col·laboració d’un gran nombre de castellarencs i castellarenques que han aportat ajudes i documentació imprescindibles. Aquesta obra serà un capítol més de la sèrie Històries de Castellar, que es va iniciar amb el documental Castellar 1970 i va continuar amb Centenari de la consagració del temple parroquial, El Ball de Gitanes a Castellar i U.E. Castellar, el centenari.
La sessió prevista per al proper dilluns inclou també la projecció del curtmetratge Invitia, el resultat de tres mesos de treball de sis alumnes de 1r de Batxillerat de l’Institut Puig de la Creu que han realitzat un curs de vídeo anomenat “Síntesi de vídeo” (Iñaki Lamúa, Marina Muñoz, Claudia Mata, Cristina González, Míriam Barrera i Juan Duran). La pel·lícula és la història del conflicte d’un grup d’amics en una hípica, i tracta el tema de les relacions personals i sentimentals, on les enveges i les infidelitats poden arribar a provocar resultats dramàtics. La cinta, de 10 minuts de durada, ha estat guardonada amb el tercer premi al 14th Olympia International Film Festival and the 11th Camera Zizanio, celebrat entre el 2 i l’11 de desembre a Pyrgos (Grècia).
El tercer dels curtmetratges que es podran veure dilluns a la Sala d’Actes d’El Mirador és Demente, que compta amb quatre participants de Castellar del Vallès (Mireia Juliana, Pere Gómez, Carlos Huerta i Alba Permanyer).
Tots ells, i la resta de l’equip de la pel·lícula, són alumnes de segon curs de Tècnica Superior de Realització d’audiovisuals i espectacles de l’Institut Santa Eulàlia de Terrassa, que han elaborat aquesta història de 12 minuts i 34 segons de durada que tracta sobre una família comú que es trenca per problemes mentals del pare. Al cap d’un temps una notícia inquieta la ciutat: un malalt mental s’ha escapat del psiquiàtric. Aquella nit Ana, la mare, té una forta discussió amb el germà del seu marit, David, on ressorgeixen les empremtes del passat. Des d’aquella nit res tornarà a ser igual.
La sessió comptarà amb l’assistència dels diferents protagonistes dels curtmetratges.