Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Auditori Municipal Miquel Pont
Auditori Municipal Miquel Pont

La programació estable de teatre i música d’hivern-primavera aposta pels vincles locals

Dimecres 4 gener de 2012

La temporada cultural, que incrementa l’oferta de cinema, inclou representacions teatrals, concerts i espectacles familiars

El públic castellarenc podrà gaudir durant la temporada cultural que va de gener a juny d’una quarantena de propostes que inclouen vuit espectacles del Cicle de Teatre i Música organitzat per la Regidoria de Cultura a l’Auditori, una representació de l’Esbart Teatral a l’Ateneu, i fins a 26 projeccions cinematogràfiques, entre l’oferta que promouen l’Ajuntament i l’entitat Club Cinema Castellar. A tota això també caldrà sumar-li els espectacles infantils proposats per La Xarxa de Castellar.

La regidora de Cultura, Pepa Martínez, ha presentat avui els trets bàsics de la temporada cultural dels propers mesos. Segons la regidora, la programació combinarà “espectacles reconeguts a la cartellera de Barcelona amb espectacles de qualitat que d’alguna manera tenen vinculacions amb el municipi”.

Com a preàmbul no inclòs en el Cicle de Teatre i Música, l’Orquestra de Castellar oferirà el proper diumenge, 15 de gener, a les 18.30 hores, a l’Auditori Municipal Miquel Pont, un Concert d’Hivern. La formació castellarenca interpretarà clàssics del swing, estàndard de jazz i balades, en un concert que tindrà un preu de 3 euros i serà presentat per Xavier Sànchez.

Cicle de Teatre i Música

El tret de sortida de la temporada estable es donarà el dissabte, dia 28 de gener, a les 21.30 hores, amb l’espectacle musical Un piano de cine. El pianista Jorge Gil Zulueta, que serà a Castellar en un dels dos únics concerts que oferirà aquest mes de gener a Catalunya, farà un repàs de les bandes sonores que han marcat un abans i un després, ja sigui pel seu aspecte més cinematogràfic o per la qualitat musical de les composicions. Així, es podrà gaudir de melodies que van des de Chaplin a Casablanca, El golpe, Cinema Paradiso o La leyenda del pianista en el océano.

A més de l’espectacle que estrenarà la nova temporada, s’ha previst la realització de set propostes més, totes elles ubicades a l’Auditori Municipal Miquel Pont. Així, diumenge 29 de gener es podrà gaudir de la comèdia No som res, una “road movie” produïda per Dosicsproduccions i interpretada pels actors Carles Xuriguera i Fel Faixedas (dos dels antics components de Teatre de Guerrilla). L’obra, que començarà a les 18.30 hores, és la història de dos cosins que van a l’enterrament del seu avi i que, en el viatge a peu fins al cementiri després de tenir una avaria al cotxe, parlen sobre les relacions, vivències i personalitat de cosins, germans, pares, oncles i amics. En definitiva, No som res és un viatge cap a l’interior de les vides de dos homes fracassats i una mirada irònica i esperançada sobre el pas per la vida.

La següent proposta de la temporada arribarà diumenge 12 de febrer de la mà d’El Petit Mag. El castellarenc Roger Oller portarà a l’Auditori, a les 12 hores, l’espectacle Enchanté, un viatge que convidarà els assistents a deixar-se portar per la imaginació mentre gaudeixen d’un univers d’il·lusió ple de jocs, música i humor.

També té una vinculació directa amb Castellar del Vallès el grup que actuarà a l’Auditori dissabte 10 de març a les 21.30 hores. Es tracta del grup Ix!, que presentarà el seu tercer treball discogràfic, titulat Immersió, que es va enregistrar gràcies a les donacions dels seguidors d’aquesta formació vinculada també a Castellar. Els components d’Ix! són els vallesans David Mullor (veu), Eduard Farrés (teclats), Aitor Chartos (baix), Albert Freixas (guitarra) i Eduard Gonzàlez (bateria). 

La següent proposta de la programació de teatre i música és Zirocco, de Cascai Teatre, que tindrà lloc el proper dilluns 19 de març, festiu a Castellar del Vallès. Zirocco és el darrer espectacle en solitari de Marcel Tomàs, un dels millors clowns del país, que es multiplicarà a l’escenari, a les 18.30 hores, per representar tots els protagonistes d’un seguit d’històries breus en què l’humor és el principal ingredient. Aquest espectacle s’inclourà dins la programació de la Setmana del Pallasso, organitzada per La Xarxa.

D’altra banda, diumenge 25 de març la ciutadania podrà gaudir del concert familiar El Saltacontes, una proposta de la castellarenca Coral Sant Esteve. Interpretada per uns 40 nens i nenes de 6 a 10 anys, aquesta cantata escrita i musicada per Dani Coma és la història d’un nen que pot entrar dins els contes tradicionals més coneguts i descobrir com són els personatges que hi habiten. Els nens i nenes estaran acompanyats a l’escenari pels músics Marina Ciuró i Miquel Lledó, i pels narradors Héctor Hernández, Maria Hernández i Sara Schkot.

Finalment, el teatre serà el protagonista dels dos últims espectacles de la temporada d’hivern-primavera 2012. Dissabte 14 d’abril, a les 21.30 hores, es podrà veure la proposta Rates (abans que la lluna caigui), una producció de deLirio Teatre escrita i dirigida per Javi J. Moyano que parla de la soledat i de la por de viure. L’obra se situa en un parc infantil abandonat als afores de la ciutat, des d’on es veu una enorme lluna plena. Allà es troben tres desconeguts, interpretats pels actors Adrià Olay, Arántzazu Ruiz i Xavi Siles, que reben la notícia que els queden poques hores de vida. Aquesta proposta està també vinculada a Castellar del Vallès, ja que un dels seus actors, Adrià Olay, és castellarenc.

El monòleg Els dolents (Shakesperare’s Villains) posarà el punt i final a la Temporada diumenge 22 d’abril, a les 18.30 hores. Aquesta obra, escrita per Steven Berkoff i traduïda al català per Màrius Serra, està interpretada per l’actor Manel Barceló, que interpretarà, entre d’altres, Ricard III, Macbeth i Hamlet, i lluitarà al costat i contra els dolents. El públic riurà amb ell, i també veurà el costat feble dels malvats.

La venda d’abonaments començarà el 16 de gener, mentre que les entrades es podran adquirir a partir del 23 de gener

El Servei d’Atenció Ciutadana (SAC), situat a la plaça del Mirador, començarà a vendre abonaments per als espectacles a l’Auditori de la Temporada Estable a partir del 16 de gener. Així, de dilluns a dijous, de 8.30 a 19 hores, i els divendres, de 8.30 a 14 hores, les persones interessades podran adquirir entrades per a 7, 6, 5, 4 o 3 dels espectacles previstos (excloent el concert Un piano de cine). Els preus dels abonaments seran, respectivament, 42, 40, 35, 30 i 25 euros.  

D’altra banda, les entrades anticipades per assistir a aquests espectacles es podran comprar a partir del proper dilluns dia 23 de gener a través del sistema integrat Tel·Entrada de Catalunya Caixa, que permet adquirir els tiquets en línia al web www.telentrada.cat o bé trucant al telèfon 902 10 12 12. També serà possible comprar entrades anticipades al SAC i a la taquilla de l’Auditori, que s’obrirà una hora abans de l’inici de cada espectacle.

Cal assenyalar, a més, que s’han previst descomptes, en el cas de les entrades generals, per a les persones menors de 25 anys i majors de 65 anys, per a les parelles lingüístiques, i també per als membres del Voluntariat per la Llengua, els socis de l’Esbart Teatral de Castellar i els socis de l’Aula d’Extensió Universitària per a gent gran. Com a novetat respecte l’anterior temporada, els descomptes també s’aplicaran a les entrades que es comprin a taquilla.

Tots els espectacles tindran un preu de 10 euros (7,5 euros amb descompte), excepte No som res i Els dolents, que costaran 15 euros (11 euros amb descompte). El concert Un piano de cine té un preu genèric de 3 euros, i no s’aplicarà cap tipus de descompte.

L’Esbart Teatral de Castellar proposa la comèdia Això no és vida 

L’Esbart Teatral de Castellar ha preparat també una proposta que es podrà veure durant tres caps de setmana dels mesos d’abril i maig a la Sala de Petit Format de l’Ateneu. Es tracta de la comèdia Això no és vida!, una adaptació de l’obra d’Albert Espinosa, Sergi Belbel i David Plana dirigida per Llorenç Genescà.

Això no és vida! presenta una radiografia àcida i sarcàstica de la vida de cinc dones que pateixen d'alguns dels mals més habituals de la vida contemporània. L'espectador serà testimoni d'un quintet d'inseguretats manifestades mitjançant una dona hiperactiva encegada per l'organització, una depressiva suïcida, una executiva irritable i agressiva, una ingènua conformista i una addicta a la cirurgia estètica incapaç d'acceptar-se a si mateixa.

L’espectacle es podrà veure els dies 20, 21, 27 i 28 d’abril, i 4 i 5 de maig a les 21.30 hores, i els dies 22 i 29 d’abril, i 6 de maig, a les 18.30 hores. Les entrades es podran adquirir a taquilla, que estarà oberta una hora abans de cada representació, o reservant-les al telèfon de l’entitat, 937158717. En aquest cas, les entrades es guardaran a la taquilla de l’Ateneu fins a un quart d’hora abans de l’inici de la sessió. El preu de l’entrada general és de 10 euros. S’han previst descomptes per als menors de 20 anys, majors de 65 anys, socis de l’Aula d’Extensió Universitària, socis de La Xarxa i Voluntaris per la llengua, que pagaran 7 euros, mentre el preu per als socis de l’ETC serà de 4 euros.

Altres cicles del 1r semestre de 2012

A banda de les propostes de la Temporada Estable de Teatre i Música i de l’espectacle programat per l’Esbart Teatral, el 1r semestre de 2012 inclourà altres cicles culturals fixos, que tindran lloc principalment durant els caps de setmana.

La principal novetat és un cicle de cinema d’acció, adreçat especialment a la població jove, que tindrà lloc cada primer dissabte de mes a l’Auditori, a les 17.30 hores. El cicle, organitzat per la Regidoria de Cultura, s’estrenarà el proper 14 de gener amb la projecció d’Acero puro (EUA, 2011), dirigida per Shawn Levy i interpretada entre d’altres per Hugh Jackman i Dakota Goyo, on s’explica com, en un futur molt llunyà, la boxa és robòtica i no enfronta homes sinó robots. Com a sessió especial d’aquest cicle, el mateix dia 14 de gener també es projectarà Amanecer. Parte 1, de la saga Crepúsculo, a les 21.30 hores, basada en la novel·la d’Stephanie Meyer.

D’altra banda, la Regidoria de Cultura continuarà programant el tercer diumenge de cada mes una projecció de cinema familiar, també a l’Auditori, a les 12 hores. En aquest cas, la primera sessió de 2012 tindrà lloc el 22 de gener, i serà la projecció de Happy feet 2, un film australià dirigit per George Miller el 2011 que és la segona part de la pel·lícula que va guanyar l’Oscar al millor llargmetratge d’animació l’any 2006.

Cal assenyalar que tant les propostes de cinema d’acció com de cinema familiar tenen un preu de 3 euros.

A més, el Club Cinema Castellar Vallès (CCCV) continua programant aquest 2012 diferents sessions de cine tant a l’Auditori com a la Sala d’Actes d’El Mirador. Així, el segon divendres de cada mes, a les 21 hores, es podrà veure una nova projecció a l’Auditori Municipal. La primera de l’any tindrà lloc divendres 13 de gener, i serà Midnight in Paris, el darrer film de Woody Allen. Es tracta d’una comèdia romàntica amb molt d’humor on hi apareixen Carla Bruni, Adrien Brody, Michael Sheen i Kathy Bates. El preu per assistir a aquestes projeccions és de 2 euros per als socis del CCCV i de l’Aula d’Extensió Universitària per a gent gran. Les entrades per als no socis tenen un preu de 4 euros.

Pel que fa les sessions de cinefòrum que tenen lloc a la Sala d’Actes d’El Mirador, l’entitat les durà a terme enguany el primer i el tercer divendres de cada mes. La propera sessió inclourà la projecció de Whale Rider, divendres 20 de gener, a les 21 hores. Aquest és un drama neozelandès dirigit l’any 2002 per Niki Caro, que va obtenir el premi del públic de Sundance (2003) i del Festival de Toronto (2002). Les sessions de cinefòrum són gratuïtes per als socis del CCCV, mentre que els no socis han de pagar 5 euros per entrada.

Un altre dels cicles culturals que continuarà actiu aquest 2012 serà la programació de teatre infantil proposada per La Xarxa, que tindrà lloc el primer diumenge dels mesos de febrer, març i maig.

Durant aquest semestre, l'oferta cultural es completarà amb la programació de la Setmana del Pallasso, organitzada també per La Xarxa, i de la Mostra de Cinema BRAM!, organitzada enguany per una comissió formada per l'Ajuntament, Club Cinema Castellar, L'Aula d'Extensió Universitària i Subsòl.

Els espectacles de teatre i música programats per l’Ajuntament aquest 2011 han reunit més de 3.100 espectadors

Un total de 3.184 espectadors han vist aquest 2011 algun dels 18 espectacles de teatre i música que ha programat la Regidoria de Cultura en els cicles de la Temporada Estable de Teatre i Música de tardor i d’hivern-primavera, i en els propostes de les Nits d’Estiu. Aquesta xifra equival a una mitjana de 177 persones per espectacle, 22 persones menys que l’any 2010, en què es van sumar 3.436 espectadors.

Per gèneres, les set propostes teatrals que es van dur a terme, totes elles a l’Auditori Municipal Miquel Pont, van reunir un total de 901 espectadors, mentre que els onze concerts i actuacions musicals, repartits entre l’Auditori i els Jardins del Palau Tolrà, van aplegar 2.283 persones.

Mentre que en teatre l’obra més vista va ser Pasta fullada, un espectacle del Teatre Gaudí que es va programar durant la Temporada d’hivern-primavera, amb 219 espectadors, en música cal destacar dues propostes: als Jardins del Palau Tolrà, l’actuació de la Sant Andreu Jazz Band durant les Nits d’Estiu, que va reunir 350 persones, i a l’Auditori la proposta Miranda, la princesa del mar, d’Espaiart, que va aplegar 296 espectadors.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40