Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La inauguració va tenir lloc el passat dissabte, 3 de desembre
La inauguració va tenir lloc el passat dissabte, 3 de desembre

Inaugurada la 61a Exposició del Grup Pessebrista de la Capella de Montserrat

Dimecres 7 desembre de 2011

La mostra inclou enguany l’exposició “Oficis, tradicions i pessebres”, organitzada amb l’associació Figuraires i Artesans de Sabadell

El Grup Pessebrista de la Capella de Montserrat va inaugurar el passat dissabte, 3 de desembre, la 61a Exposició de Pessebres de Castellar del Vallès. La mostra de diorames estarà oberta els dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14 i de 17 a 20h fins al 6 de gener, i tots els diumenges entre el 7 de gener i el 5 de febrer.

En l’edició d’enguany, l’entitat ha organitzat conjuntament amb l’associació Figuraires i Artesans de Sabadell una exposició conjunta al voltant dels oficis i les tradicions de Catalunya. Aquesta associació aporta la seva exposició etnogràfica “La vida rural a Catalunya”, que es podrà veure a la sala del primer pis del Grup pessebrista, mentre que els pessebristes castellarencs incorporaran en els seus habituals pessebres diverses tradicions i oficis.

Així, els visitants a la 61a Exposició de pessebres podran recordar els oficis tradicionals, aprendre el nom d’algunes de les eines i veure com es portaven a terme antigament algunes de les tasques de la vida quotidiana. L’exposició esdevé una excusa per fer un homenatge als avantpassats.

D’altra banda, molts dels pessebres d’aquest Nadal porten figures creades en el mateix Grup Pessebrista, fruit del curs de modelatge que van impartir la passada primavera els membres de l’associació Figuraires i Artesans, amb l’ajuda de les artistes castellarenques Montserrat Ribes i M. Mar Hernández.

A Castellar, ha estat costum habitual que alguns pessebristes facin les figures per als seus diorames. És el cas de Llorenç Ferrer, Àngel Casasayas, Antoni M. Castellar o Joan Muntada, entre d’altres, que moltes vegades guarnien els pessebres amb figures de creació pròpia. Una de les figuristes més reconegudes actualment, Alina Antonell, és fruit d’aquesta tradició castellarenca que fa que els pessebristes creïn també les figures del seus pessebres.

69è Concurs de pessebres

Fins al dia de Nadal es podran recollir les bases i fer les inscripcions del Concurs de pessebres. La visita del Jurat serà el dia de Sant Esteve al matí, i el lliurament de premis es farà el diumenge 15 de gener. Aquest any, el concurs valorarà la presència d’oficis als pessebres.

El teu pessebre a la Xarxa

Un any més, totes les persones i entitats que vulguin poden compartir una fotografia del seu pessebre a l’exposició virtual de la pàgina www.pessebrescastellar.com. El projecte, que formava part dels actes de la Biennal del Pessebre que es va celebrar l’any passat, va ser mereixedor del 1r Premi de mitjans de comunicació d’associacions dels Premis Ateneus 2010.

www.pessebrescastellar.com

Aquest és el nou nom de la pàgina web del Grup pessebrista, des d’on podreu enllaçar amb el Bloc del Grup, amb l’exposició participativa “El teu pessebre a la xarxa” i amb el canal del Youtube on hi trobareu diversos vídeos de l’entitat.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40