Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

L'escriptora i historiadora Assumpta Montellà va presentar "La maternitat d'Elna" a Castellar el gener de 2007
L'escriptora i historiadora Assumpta Montellà va presentar "La maternitat d'Elna" a Castellar el gener de 2007

L’autora del llibre La Maternitat d’Elna, Assumpta Montellà, participa dijous en una tertúlia a la Sala d’Actes d’El Mirador

Dimarts 15 novembre de 2011

L’acte és la prèvia a la representació de l’obra de teatre homònima que es podrà veure a l’Auditori el dia 27

La història de l’infermera suïssa Elisabeth Eidenbenz, protagonista de La maternitat d’Elna, serà present a Castellar durant la segona quinzena de novembre a través d’una tertúlia i de la representació d’una obra de teatre.

Així, el proper dijous, 17 de novembre, l’autora del llibre que parla d’aquests fets històrics ocorreguts al final de la Guerra Civil, Assumpta Montellà, participarà a la Sala d’Actes d’El Mirador, a les 20 h, en una tertúlia literària. Conduïda per Joana Zoyo, la tertúlia versarà sobre aquest estudi històric protagonitzat per Eidenbenz, que va ajudar a néixer 597 nens i nenes, la majoria catalans, fills de mares republicanes exiliades a França.

L’acte, organitzat per l’Ajuntament, precedirà la representació teatral de nom idèntic al llibre, producció del Projecte Galilei i Fortià Viñas, que es podrà veure diumenge 27 de novembre a l’Auditori Municipal Miquel Pont. Aquesta producció, que començarà a les 18.30 hores, s’inclou, d’una banda, en les propostes de la Temporada Estable de Teatre i Música de tardor i, de l’altra, en les activitats al voltant del Dia Mundial contra la violència de gènere, que se celebra el 25 de novembre.

Aquesta proposta, interpretada per l’actriu Rosa Galindo, és un espectacle teatral concebut com un conte per a adults que relata la història d’aquelles mares des de la sortida del país fins a la seva experiència a la maternitat. L’obra incorpora els testimonis recollits per Montellà en el seu llibre, així com també cançons catalanes i franceses de diversos autors i estils, i la projecció d’imatges. Galindo, acompanyada pel pianista Luc-Olivier Sánchez, narrarà la història interpretant els diferents personatges. El seu monòleg es veurà interromput per diversos impulsos musicals que aporten un ampli ventall d’estats d’ànim que acompanyen aquest recorregut per la història.

Podeu consultar tota la informació sobre l'espectacle teatral a l'enllaç que apareix a la part superior de la pàgina.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40