Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge delConsell d'alcaldes i alcaldesses celebrat el 4 de novembre de 2011
Imatge delConsell d'alcaldes i alcaldesses celebrat el 4 de novembre de 2011

El Consell d’alcaldes i alcaldesses referma el seu compromís de treball conjunt per abordar el futur immediat optimitzant recursos mancomunant serveis

Divendres 4 novembre de 2011
  • Els alcaldes i alcaldesses han destacat l’experiència de la comarca en el treball conjunt des del Consell i els Consorcis.
  • Els alcaldes i alcaldesses han manifestat la seva preocupació per la manca de recursos i el deute de les administracions.
  • A petició de diferents alcaldes de la comarca, el Consell d’Alcaldes i alcaldesses ha acordat sol·licitar una reunió amb el conseller de Salut per abordar la delicada situació dels serveis de salut als diferents pobles i ciutats del Vallès Occidental.  
  • El Consell d’alcaldes i alcaldesses ha aprovat les línies estratègiques del Consell Comarcal i la creació de la Comissió de Petits Municipis.


El Consell d’alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental s’ha reunit aquest matí a la seu del Consell Comarcal en la primera trobada d’aquest mandat 2011-2015. En aquesta reunió, a la qual també ha assistit l’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, s’ha constituït formalment el Consell, així com també la Comissió Permanent d’alcaldes i alcaldesses. La reunió ha servit per delimitar les línies prioritàries de treball del Consell Comarcal per aquest mandat i també per aprovar la creació d’una Comissió de Petits Municipis, que treballi els aspectes que més afectin als municipis de menys de 10.000 habitants. També s’han presentat les línies de treball dels Consorcis de la comarca.

Durant la reunió, els alcaldes i alcaldesses han manifestat la seva preocupació per la manca de recursos i el deute de les administracions amb els ajuntaments, així com per la retallada dels serveis sanitaris de la comarca. A més, a petició de diferents alcaldes i alcaldesses de la comarca, el Consell d’alcaldes i alcaldesses ha acordat sol·licitar una reunió amb el conseller de Salut per abordar la delicada situació dels serveis de salut als diferents pobles i ciutats del Vallès Occidental. D’altra banda també s’ha abordat la necessitat de donar més empenta i visibilitat al Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental per tal que aquest tingui un paper encara més rellevant en les qüestions que afectin a les polítiques d’ocupació.

Línies prioritàries del Consell Comarcal

El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental ha instat el Consell Comarcal que durant aquest mandat tingui com a prioritats:

•    Continuar incentivant, coordinant i donant suport a processos de cooperació i mancomunació de serveis entre els diferents ajuntaments de la comarca, així com ampliar els processos de compres agregades, recollint les experiències de licitacions conjuntes realitzades pel Consell Comarcal del Vallès Occidental en els àmbits de telecomunicacions i energia elèctrica.

•    Liderar, a partir de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials, el desenvolupament de nous models d’organització i gestió dels Serveis Socials de la comarca per tal de garantir l’eficiència d’aquests serveis als ciutadans i ciutadanes del Vallès Occidental.

•    Donar suport als petits municipis de la comarca i coordinar les seves actuacions per tal d’agrupar sinèrgies que permetin un treball més transversal i una optimització dels recursos.

•    Potenciar el suport i la cobertura que des del Consell Comarcal es dóna en l’actuació del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, el Consorci de Turisme del Vallès Occidental i el Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental, per tal que aquests ens comarcals puguin articular i implicar-se en aquells nous projectes que des dels ajuntaments de la comarca es lideren per potenciar econòmicament el territori (Eix de la   B-30, Orbital 40, …).

Creació de la Comissió de Petits Municipis

Atès que una de les prioritats en aquest mandat del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha de ser la coordinació i el suport als petits municipis de la comarca avui s’ha aprovat també la creació de la Comissió de Petits Municipis, de la qual seran membres la Presidenta del Consell Comarcal del Vallès Occidental i els alcaldes i alcaldesses de tots els ajuntaments del Vallès Occidental de menys de 10.000 habitants. Actualment al Vallès Occidental hi ha 9 municipis de menys de 10.000 habitants.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40