Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Alguns dels assistents a la visita als túnels de la vila, davant el punt de trobada: l'església de Sant Esteve
Alguns dels assistents a la visita als túnels de la vila, davant el punt de trobada: l'església de Sant Esteve

Més de 500 persones s’interessen per les activitats de les Jornades Europees del Patrimoni a Castellar del Vallès

Dilluns 26 setembre de 2011

La sortida per conèixer les construccions de pedra seca del Pla de Palau i Can Borrell es va ajornar a causa de la pluja i es farà el 15 d’octubre

Més de 500 persones han participat aquest cap de setmana a la visita als túnels de Castellar del Vallès i a la jornada de portes obertes a l’antic Ajuntament. Aquestes són les dues visites guiades que s’han dut a terme dins de les propostes amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni, després que dissabte s’hagués d’ajornar la sortida per conèixer les construccions de pedra seca del Pla de Palau i Can Borrell a conseqüència de la pluja.

Així, en la primera de les visites programades, 300 persones van poder conèixer divendres a la tarda tres dels túnels subterranis amb què compta la vila. D’una banda, es va visitar el túnel situat al Palau Tolrà i el que comunica l’església parroquial de Sant Esteve amb la rectoria, ambdós ubicats al centre de la vila. A més, els assistents a aquesta proposta van poder conèixer els túnels d’humidificació de l’antiga Fàbrica Nova, inaugurada l’any 1956 propietat de l’empresa Vda. J. Tolrà. Aquests últims eren mines que s’aprofitaven per al retorn de l’aire condicionat (fred i calent) per tal que els telers tinguessin un grau d’humitat determinat.

Diumenge, 2 de setembre, es va obrir al públic l’edifici de l’antic Ajuntament, situat al carrer Major, 74. Durant tot el matí es va celebrar una jornada de portes obertes a aquest equipament, que actualment es troba en la recta final de les obres de remodelació que s’estan duent a terme des de fa un any. L’organització de l’activitat ha calculat que van ser unes 250 les persones que van passar per l’edifici entre les 10 i les 14 hores. La majoria d’elles van assistir a alguna de les quatre visites guiades que es van realitzar, programades a les 10.30, 11.30, 12.30 i 13.30 hores, durant les quals s’explicava la història d’aquest equipament que l’any 1878 ubicava el Casino Cafè del Porvenir i que entre els any 1901 i 1994 va acollir la seu de l’Ajuntament de Castellar.

Cal assenyalar que la pluja caiguda a la vila va obligar a suspendre la proposta prevista per a dissabte al matí dins els actes de les Jornades Europees del Patrimoni. Tot i això, l’organització ha anunciat que la sortida a les construccions de pedra seca del Pla de Palau i Can Borrell es durà a terme el proper dissabte dia 15 d’octubre. L’excursió començarà a les 9 hores des de l’Era d’en Petasques i, tal com estava previst, el Grup de Recerca de la Pedra Seca del Centre Excursionista de Castellar serà l’encarregat de portar els assistents a visitar dos forns de calç, una cova, l’abelló, set barraques, una bassa amb volta, dues basses de sulfat i un amagatall.

Les Jornades, que enguany han acollit més de 300 activitats arreu de Catalunya, compten amb el suport del Consell d’Europa i amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques i de la Federació de Municipis de Catalunya.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40