Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La regidora de Cultura, Pepa Martínez, durant la presentació de la Festa Major 2011
La regidora de Cultura, Pepa Martínez, durant la presentació de la Festa Major 2011

Les entitats guanyen pes en una Festa Major marcada per l’austeritat econòmica

Dimarts 12 juliol de 2011

Malgrat la reducció del 25% del pressupost, el principal esdeveniment lúdic de la vila manté un centenar d’activitats

Les entitats i associacions de Castellar del Vallès guanyen pes aquest 2011 en l’organització de la Festa Major, que es troba marcada per l’austeritat econòmica. Així, una cinquantena d’entitats, col·lectius i particulars faran possible que el principal esdeveniment lúdic del municipi es mantingui per sobre del centenar de propostes, organitzant el 75% del total, mentre que l’Ajuntament ha assumit l’organització del 25% restant.

El pressupost que l’Ajuntament ha dedicat enguany a totes aquestes activitats és de 125.000 euros, un 25% menys que l’any 2010. El plats forts seran la Invitació a la Festa Major, a càrrec de l’actor de Crackòvia Oriol Cruz, la cantada d’havaneres que oferirà el grup Port Bo, el concert del grup La Troba Kung-Fú i les actuacions de La Principal de la Bisbal, que repeteix presència a la Festa Major i oferirà un concert i un ball diumenge 11 de setembre.

Oriol Cruz, l’Iniesta de Crackòvia, donarà la benvinguda a la Festa Major 2011 imitant una trentena de personatges famosos en un acte que tindrà lloc divendres 9 de setembre a les 21.30 hores als Jardins del Palau Tolrà. El mateix dia, a les 23 hores, la plaça Calissó acollirà l’actuació de l’històric grup d’havaneres Port Bo.

Per la seva banda, la Troba Kung-Fú actuarà l’endemà, dissabte 10 de setembre, a la plaça de la Fàbrica Nova. El grup liderat per Joan Garriga sortirà a l’escenari a les 23 hores, per presentar a Castellar el disc A la panxa del bou amb un espectacle de música de fusió on s’hi podrà trobar estils com el latin, el folk, el  dub, la rumba catalana o la rúmbia.

La formació empordanesa La Principal de la Bisbal oferirà una doble actuació diumenge 11 de setembre: d’una banda, un concert que començarà a les 18 hores i, de l’altra, un ball que se celebrarà a les 23 hores.

L’oferta d’espectacles de la Festa Major es completarà amb altres propostes, entre elles algunes novetats com una festa dels anys 80 organitzada pels Amics del Cali a la Sala Blava, balls i danses de Bolívia i Colòmbia, que organitza Castellar per Colòmbia a la plaça Calissó, un passi de cinema a l’Auditori, a iniciativa de la nova entitat Club Cinema Castellar Vallès, o l’espectacle teatral Boeing, Boeing, a càrrec de l’Esbart Teatral.

Activitats esportives i de cultura popular i tradicional

Entre les activitats de la Festa Major 2011 tampoc no hi faltaran les relacionades amb l’esport. De les 31 propostes que han organitzat les entitats esportives, amb el suport de la Regidoria d’Esports, destaquen el partit de veterans entre el FC Barcelona i la UE Castellar, que tindrà lloc dissabte 10 de setembre a les 12 hores, i les tradicionals activitats de participació popular, com són la 29a Cursa Popular, la 11a Patinada Popular, i la Bicicletada de Festa Major. Les dues primeres tindran lloc el 10 de setembre, mentre que la tercera s’ha previst per al diumenge 11 de setembre.

D’altra banda, i com és habitual, les propostes de cultura popular també tindran el seu espai a la vila els dies 9, 10, 11 i 12 de setembre. A més d’activitats tradicionals com la Tabalada de fum i foc pels carrers de la vila que seguirà la invitació a la festa, el correfoc infernal o la cercavila Bastonera, la Cercavila de Majorets i la Fal•lera Gegantera, enguany destaquen dues novetats: una exhibició castellera, a càrrec dels Castellers de Sabadell, prevista per a l’11 de setembre, i un correfoc infantil a càrrec de Les Espurnes dels Diables de l’ETC, que tindrà lloc dilluns 12 de setembre a les 19.30 hores.

Propostes per a infants i joves

Les activitats per a infants tindran la seva activitat principal dilluns dia 12 de setembre, amb la Jornada de la Infància que tradicionalment se celebra durant tot el dia a l’Espai Tolrà i la plaça de la Fàbrica Nova. En aquests espais, es podrà gaudir d’un parc d’atraccions, d’una proposta matinal titulada “Basquetmania”, i també d’altres activitats com el bany d’escuma que oferiran SERNA i els Bombers Voluntaris.

A més, els més petits podran participar d’altres propostes, entre les quals es troben les organitzades per la Cerveseria Stewart a la plaça Llibertat els dies 10 i 11 de setembre, o una baralla d’aigua que proposen SERNA i els Bombers Voluntaris diumenge 11 de setembre.

Les entitats juvenils del municipi també han organitzat, com cada any, un seguit de propostes entre les quals no faltaran el Correlokals amb pregó jove, que sortirà de l’Era d’en Petasques, després d’una botifarrada popular, divendres 9 de setembre, ni les propostes musicals de Vilabarrakes, els dies 10 i 11 de setembre a l’Skate Park. Una altra de les activitats més multitudinàries de la Festa Major, la Carrera de Trastos, organitzada per Els4banks, tindrà lloc enguany diumenge 11 de setembre, a les 17 hores.

Actes institucionals

Tot i que el gruix dels actes de la Festa Major tindrà lloc entre el 9 i el 12 de setembre, el dia 8 se celebrarà la recepció consistorial a les entitats del municipi, als Jardins del Palau Tolrà. L’acte inclourà la participació del grup d’havaneres Port Vell, i el lliurament de la Medalla de la Vila a la Unió Esportiva Castellar, amb motiu del centenari del club.

Com és habitual, l’11 de setembre es farà el tradicional Acte Institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya al carrer de les Roques a partir de les 11 del matí, que enguany comptarà amb la participació de la violoncelista Laia Rocavert interpretant el Cant dels Segadors.

Cal assenyalar que la Festa Major 2011 tindrà novament un Punt d’Informació que es trobarà situat al vestíbul de l’Auditori Municipal de dijous a diumenge. L’horari d’obertura serà d’11.30 a 13.30 hores i de 18 a 21 hores.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40