Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El regidor de l’Àrea Econòmica i de Règim Intern, Òscar Lomas
El regidor de l’Àrea Econòmica i de Règim Intern, Òscar Lomas

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades dictamina que les actes de la Junta de Govern Local no poden publicar-se

Divendres 4 març de 2011

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha emès un dictamen en resposta a una consulta formulada per l’Ajuntament de Castellar del Vallès en el qual explicita que les actes de les sessions de la Junta de Govern Local no poden ser objecte de publicació.

Segons explica el regidor de l’Àrea Econòmica i de Règim Intern, Òscar Lomas, la resolució estableix que aquests documents no es poden difondre públicament “no només pels requeriments derivats de la normativa de protecció de dades, respecte aquelles parts de les actes que continguin dades de caràcter personal, sinó també per les previsions de la normativa de règim local respecte el caràcter no públic de les sessions d’aquest òrgan”.

Seguint els criteris d’un dictamen de la llavors anomenada Agència Catalana de Protecció de Dades, l’Ajuntament va deixar de publicar l’any 2009 les actes de les sessions de la Junta de Govern Local i va eliminar tot l’historial acumulat des de l’any 2003 al portal web municipal.

No obstant això, i arran d’una queixa ciutadana, el passat mes de gener el Síndic de Gregues va fer arribar un escrit a l’Ajuntament en què es recomanava la publicació de les actes de les sessions Junta de Govern Local, sempre que se sotmetessin als principis i garanties establerts en la Llei Orgànica de Protecció de Dades.

L’APDCAT ha aclarit que la interpretació que l’Ajuntament ha fet del dictamen de l’Agència Catalana de Protecció de Dades, “no pot ser qualificada d’extrema –tal i com s’afirma a la resolució del Síndic– sinó que s’ajusta perfectament al criteri sostingut per aquesta Agència”.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40