Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Antenes de wimax que connecten des de la Casa Massaveu la xarxa de fibra amb els equipaments municipals del Pla de la Bruguera, l'Espai Tolrà, l'Escola d'Adults i l'Escola de Música
Antenes de wimax que connecten des de la Casa Massaveu la xarxa de fibra amb els equipaments municipals del Pla de la Bruguera, l'Espai Tolrà, l'Escola d'Adults i l'Escola de Música

L'Ajuntament interconnecta 15 equipaments municipals amb fibra òptica i Wimax

Dimarts 26 octubre de 2010

La Regidoria de Societat del Coneixement i Sistemes ha finalitzat aquesta setmana els treballs d’ampliació de la xarxa d’alta velocitat que interconnecta diversos edificis municipals amb la seu central del Palau Tolrà. Amb la connexió de l’Escola d’Adults, el darrer dels equipaments que s’ha enllaçat amb l’Ajuntament mitjançant la tecnologia Wimax de banda ampla de ràdio, ja són 15 el nombre de seus municipals interconnectades.

Des del passat mes d’abril, un total de sis equipaments, incloent l’Escola d’Adults, s’han anat incorporant progressivament als servidors de dades i al sistema de telefonia centralitzats al Palau Tolrà. Concretament, s’han afegit a la xarxa a través de la fibra òptica el centre de coneixement El Mirador, Ca l’Alberola, la Biblioteca Antoni Tort, la Ludoteca Les 3 Moreres, mentre que el Centre de Serveis per a Empreses i l’Escola de Música s’hi han connectat a través de la tecnologia wimax.

Els altres equipaments que ja estaven units a la xarxa municipal de veu i dades són Ràdio Castellar, la Casa Massaveu, el Casal d’Avis de la Plaça Major i Cal Botafoc (a través de fibra òptica) i la Regidoria de Via Pública, el Parc de Bombers i l’Àrea Social de l’Espai Tolrà (a través de Wimax).

L’actuació, finançada íntegrament a través del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local, ha suposat una inversió total de 79.000 euros. Entre d’altres avantatges, la interconnexió d’equipaments permet el traspàs de dades amb banda ampla, la unificació dels sistemes de seguretat, l’accés a la Intranet corporativa i el trànsit de veu sobre IP entre les diferents seus. En aquest sentit,  els telèfons i els ordinadors del serveis centrals dels diferents edificis municipals es comporten com una xarxa única, talment com si estiguessin dins d'un sol edifici.

Quant a la veu, la connexió amb fibra òptica de les seus municipals suposa per al ciutadà una millora substancial de l'atenció, ja que a partir d'un sol número de telèfon (el de la centraleta de l’Ajuntament) es pot accedir a tots els telèfons i totes les extensions, a banda de poder disposar de sistemes de gestió unificada, registre de trucades i identificació de trucades entrants. Els números de telèfon dels equipaments interconnectats es mantenen, però amb desviaments interns. La posada en marxa de la connexió amb fibra òptica i Wimax comporta, a més, un estalvi econòmic per les trucades internes ja que deixen de tenir cost.

Els treballs d’obra civil per a la canalització de la fibra òptica han anat a càrrec de l’empresa Construccions Vallmitjana mentre que l’execució de les instal·lacions necessàries (fibra òptica, antenes wimax i l’electrònica de xarxa) ha estat assumida per BC Sistemas de Comunicación.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40