Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

L’artista Jordi Martín Clerch dóna color a les boles de la carretera de Sentmenat

Dilluns 6 abril de 2009

Castellar del Vallès serà l’escenari el proper dijous, 9 d’abril, d’una performance d’art al carrer que té per objectiu donar color a les boles situades a la carretera de Sentmenat i que realitzarà l’artista Jordi Martín Clerch.

Aquesta iniciativa artística, que no suposarà cap cost per a l’Ajuntament, excepte la despesa en pintura, “pretén apropar l’art als carrers i places de la vila”, segons que ha explicat el mateix Martín Clerch, i “aconseguirà donar més vida a aquest carrer de Castellar”. L’escultor, pintor, dibuixant i dissenyador tècnic treballarà durant dos dies a les pilones esfèriques de la carretera de Sentmenat, realitzant una intervenció d'art plàstic “diferent, molt interessant  i que farà que la ciutadania tingui una perspectiva agradable de la zona, ja sigui observant-la des de la mateixa carretera o des de la plaça Major”, ha apuntat Martín Clerch.

La performance que realitzarà a Castellar “és un tipus d’activitat que fins ara no ha estat mai aplicada al mobiliari públic de cap poble veí ni d’arreu del país, i esperem que esdevingui un referent”, ha explicat l’artista, que ha avançat que ja es troba treballant en altres projectes que espera poder portar a terme en un futur en altres punts del municipi.

Nascut a Caldes de Montbui l’any 1958, Jordi Martín Clerch va cursar els seus estudis a l’Escola Industrial d’Arts i Oficis de Sabadell, i va guanyar el seu primer premi d’escultura l’any 1969. Des de llavors, l’artista, que viu a la veïna població de Sentmenat des de fa més de 30 anys, ha treballat en diverses disciplines, essent l’escultura la que més reconeixement internacional li ha aportat. En aquest sentit, Martín Clerch investiga amb diversos materials, des del ferro fins al fang passant pel bronze i l’alumini. La crítica i la premsa ha parlat de la intensitat de les seves obres, de la seva abstracció i de la comunicació que es genera entre la peça i l’espectador.
 
Tot i que és conegut per la seva faceta artística, Martín Clerch ha treballat també com a enginyer en el món del motor. En aquest camp, és reconegut com un dels millors tècnics tant pel que fa al món de les motos com al de la Fórmula 1. I és que les seves innovacions en aquests camps han estat requerides per molts pilots. En el camp de la Fórmula 1, McLaren, Jordan, Sauber, Prost, Toyota o Minardi són només algunes de les escuderies i pilots que han requerit els seus serveis.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40