Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Una imatge del Fòrum Ambiental celebrat el 5 d'octubre
Una imatge del Fòrum Ambiental celebrat el 5 d'octubre

L’estalvi energètic centra la 40a sessió del Fòrum Ambiental

Dimecres 7 octubre de 2009

El Pla d’Acció per l’Energia Sostenible es portarà a aprovació del Ple municipal d’octubre amb les aportacions realitzades durant el Fòrum

La sala de Plens de Ca l’Alberola va ser l’escenari el passat dilluns de la 40a edició del Fòrum Ambiental. La sessió es va centrar en el Pacte d’Alcaldes, una iniciativa impulsada per la Comissió Europea que estableix el compromís de totes les ciutats adherides d’aconseguir els objectius comunitaris de reducció de les emissions de CO2 mitjançant actuacions diverses d’eficiència energètica i relacionades específicament amb les fonts d’energia renovables.

Tal i com va explicar als assistents el regidor de Medi Ambient, Aleix Canalís, “la signatura del Pacte d’Alcaldes compromet la nostra vila a reduir fins al 2020 un20% de les emissions de CO2”. El coordinador de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Ferran Vallespinós, juntament amb l’equip de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) liderat pel professor Ramon San Martín, van exposar, respectivament, el significat del Pacte d’Alcaldes i el contingut del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible (PAES), un document elaborat per la UPC i finançat per l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona.

A continuació, la sessió establia una dinàmica de participació en què els assistents, dividits en tres grups de treball, van prioritzar les accions contemplades al PAES per assolir els objectius del Pacte d’Alcaldes. Les accions més puntuades pels tres grups van ser el control de les temperatures de consigna de les dependències municipals, el compliment del Pla d’Acció de Residus per arribar el 2012 al 50% de reciclatge a la vila, i la potenciació del coneixement i la formació contínua en aspectes ambientals i de sostenibilitat a l’Ajuntament.

A més de les accions proposades al PAES, els assistents al Fòrum Ambiental van proposar-ne d’altres, “que s’inclouran com a annex al Pla”. El document es portarà a aprovació del Ple municipal d’octubre.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40