El lingüista Joan Carbonell va explicar alguns aspectes sobre el nou pla d’estudis
Una vuitantena de persones, la majoria joves estudiants de 1r i 2n de Batxillerat, van assistir dimarts a la xerrada sobre el Pla Bolonya que es va celebrar a l’Ateneu. La xerrada, inclosa al curs 2009-2010 de l’Escola de Pares i Mares i organitzada per l’Ajuntament de la vila a través de les regidories d’Educació i Joventut, va anar a càrrec del lingüista Joan Carbonell, vicerector d’estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Carbonell va comentar alguns dels aspectes de més interès per als estudiants en relació a la implantació del procés de Bolonya. Segons Carbonell, el nou Pla d’estudis obeeix a un doble objectiu: “d’una banda, aconseguir promocionar la mobilitat i, de l’altra, afavorir la flexibilitat dels estudis”. Així, pel que fa al primer objectiu, el lingüista va explicar que estudiants, graduats, acadèmics i professionals gaudiran de més mobilitat pel continent, és a dir, que “per exemple, un estudiant d’una universitat catalana que hagi cursat 180 crèdits ECTS (European Credit Transfer System), podrà demanar l’accés a un màster impartit en un universitat alemanya”. D’altra banda, la transparència de les diferents titulacions d’ensenyament superior s’incrementarà gràcies al Suplement Europeu del Títol (SET), “facilitant el seu reconeixement a qualsevol altra universitat de l’Espai Europeu d’Educació Superior, tot i que cada universitat podrà establir alguns requisits de formació complementària”, va apuntar Carbonell.
El vicerector d’estudiants de la UAB, que és defensor del Pla Bolonya, va avançar també que els professors hauran de seguir uns estàndards compartits de qualitat de l’educació superior des de totes les perspectives, “tant pel que fa a gestió, com a docència i recerca”.