Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El regidor de Medi Ambient, Aleix Canalís, rebent l'accèssit
El regidor de Medi Ambient, Aleix Canalís, rebent l'accèssit

L’Ajuntament rep un premi a l’estalvi d’aigua en la 5a edició dels Premis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona

Dijous 11 juny de 2009

L’Espai públic de jardineria i ecològica de Cal Botafoc ha rebut un accèssit ex-aequo a la categoria de millor iniciativa local per a l’estalvi d’aigua

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha resultat premiat amb un accèssit ex-aequo a la categoria de millor iniciativa local per a l’estalvi d’aigua a la 5a convocatòria dels Premis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona.

L’espai públic de jardineria mediterrània i agricultura ecològica del pati de Cal Botafoc ha estat la iniciativa reconeguda amb aquest guardó, en forma d’accèssit, compartit amb l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor en la categoria dels municipis d’entre 5.001 i 50.000 habitants. Ambdós municipis es repartiran una gratificació de 3.000 euros.

L’acte de lliurament de premis, celebrat ahir, 10 de juny, al municipi de Calella, al Maresme, va comptar amb l’assistència del president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, el diputat de Medi Ambient de la Diputació, Joan Antoni Baron, i l’alcalde de Calella, Josep M. Juhé. 

A més, hi va ser present el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Castellar, Aleix Canalís, que ha apuntat que aquests premis són un reconeixement a la feina que es fa des dels Ajuntaments “per difondre i sensibilitzar la població sobre temes tan importants com l’estalvi d’aigua”. Canalís ha concretat que, pel que fa a Castellar, “l’accèssit que hem rebut el que premia és bàsicament la bona feina feta des del Departament de Medi Ambient del consistori”.

El pati de jardí i horta pública de Cal Botafoc és un espai concebut amb finalitats d’oci i divulgatives, que proposa fer un ús eficient dels recursos i difondre els sistemes d’estalvi d’aigua. El sistema de reg utilitzat és el reg per degoteig, que comporta un 33% d’estalvi, i que permet que els dies plujosos s’elimini el reg innecessari gràcies a un detector de pluja. L’Ajuntament de Castellar ha dut a terme, a més, quatre jornades adreçades als hortolans dedicades a l’agricultura ecològica, les plagues, els fitosanitaris i el compostatge. En col·laboració dels hortolans, les escoles del municipi tenen la possibilitat de fer visites a l’espai.

A l’edició dels premis d’enguany s'han presentat 52 candidatures, 33 al premi d'estalvi d'aigua i 19 més al premi d'estalvi d'energia. Cadascun dels premis està dividit en tres categories: A, B i C (d'aigua i d'energia), segons si són municipis de menys de 5.000 habitants, d'entre 5.000 i 50.000 habitants i de més de 50.000 habitants. L'objectiu d'aquests guardons és reconèixer els governs locals i els agents socials del territori que promouen la nova cultura de l'aigua, així com un model energètic sostenible.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40