Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La 58ª exposició de pessebres de la Capella de Montserrat s'inaugura aquest dissabte

Divendres 5 desembre de 2008

La 58a edició de l'exposició de pessebres, organitzada pel Grup Pessebrista Capella de Montserrat, s'inaugurarà aquest dissabte, 6 de desembre, amb un acte que tindrà lloc a les 19 hores al recinte de la Capella, situat al carrer Doctor Pujol, 26.

Enguany s'hi podran veure 14 diorames de gran format que reproduiran paisatges de les nostres contrades per donar vida a escenes del relat de Nadal i, també, a escenes tradicionals relacionades amb la vivència popular de Nadal. Com cada any, un pessebre instal·lat al pati donarà la benvinguda als visitants. Pel que fa a l'exposició del primer pis del local, enguany estarà dedicada a la memòria dels pessebristes Jaume Cadafalch i Joan Muntada, amb alguns dels seus pessebres i figures.

D'altra banda, el Grup Pessebrista, continuant la iniciativa engegada el passat Nadal, treu enguany les figures dels tres reis, que formen part del  pessebre exclusiu i amb tirada limitada que està posant a la venda. Es tracta d'un pessebre original d'Alina Antonell, reproduït en resina d'alta qualitat. A més, com és habitual, fins al dia de Nadal es podran inscriure al concurs parroquial totes aquelles persones i entitats que vulguin participar amb el seu pessebre. El full d'inscripció es podrà recollir i lliurar a l'exposició de pessebres. A més, també el Grup organitza una excursió per visitar entitats pessebristes d'altres localitats, una activitat que es fa normalment un dissabte després de Reis. Més informació a l'exposició de pessebres.

Els nois i noies del Taller de pessebres que es porta a terme durant la tardor també exposaran el resultat del seu treball en forma de diorames treballats a partir de les tècniques bàsiques del pessebrisme. Cal assenyalar que, enguany el Grup Pessebrista ha començat a presentar l'avantprojecte per organitzar la Biennal del Pessebre Català que es farà a la nostra vila l'any 2010, una iniciativa en què es vol comptar amb la complicitat de totes les entitats locals.

La mostra de pessebres es podrà veure fins a l'1 de febrer tots els dissabtes, diumenges i festius, de 12 a 14 h i de 17 a 20 h. Passat Reis, obert només els diumenges.

La Guia Didàctica visita els pessebres

Un total de 720 alumnes, majoritàriament de llars d'infants i d'educació infantil, però també grups de cicle inicial i mitjà, visitaran la 58a Exposició de Pessebres mentre aquesta estigui oberta. Serà a partir de les activitats organitzades per la Guia Didàctica, que ha organitzat un total de 28 visites.

D'altra banda, i també a través de la Guia Didàctica, tres grups de cicle mitjà i superior, amb un total de 75 alumnes, han pogut descobrir quin és el procés d'elaboració dels pessebres, i han conegut, entre d'altres aspectes quines tècniques i materials fan servir els pessebristes, o quant temps dediquen a tenir a punt l'exposició.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40