Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Ronda Tolosa
Ronda Tolosa

Les obres de connexió de Castellar a la xarxa d'abastament d'aigües Ter-Llobregat començaran dilluns

Dimecres 3 desembre de 2008

En una primera fase dels treballs es produiran afectacions al trànsit a la ronda Tolosa

Les obres per connectar Castellar del Vallès a la xarxa d'aigua Ter-Llobregat s'iniciaran dilluns vinent, 8 de desembre. En una primera fase, que durarà unes tres setmanes, els treballs de canalització de les aigües es portaran a terme a la Ronda Tolosa, entre la carretera B-124 i el camí de Can Casamada al parc de Colobrers.

L'actuació comportarà afectacions al trànsit a la Ronda Tolosa, ja que obligarà a tallar la circulació per trams en els dos carrils de pujada. Així, els vehicles que circulin en direcció Sentmenat es desviaran per un dels dos carrils de baixada.

Els treballs que s'iniciaran dilluns consistiran en l'estesa d'una canonada DN 400 mm a la ronda de Tolosa, mentre que la segona actuació, que es portarà a terme després de les festes de Nadal, es realitzarà dins els terrenys dels de Puigverd, i consistiran en la instal·lació de la prolongació de la canonada per un camí del parc de Colobrers, començant les obres de prospecció arqueològica en l'indret del dipòsit, a la zona de Puigverd.

Un nou dipòsit de 4.000 m3 a la zona de Puigverd

L'Empresa pública Aigües Ter Llobregat, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, va adjudicar el passat mes d'abril a la UTE Construcciones Calaf-Conteatras y Obras les obres de connexió de Castellar a la xarxa regional d'abastament d'Aigües Ter Llobregat per 3,3 milions d'euros.

Un cop els treballs hagin finalitzat s'haurà portat a terme la conducció de les aigües d'ATLL des del dipòsit de Can Llong, al terme municipal de Sabadell, la construcció d'un nou dipòsit de 4.000 m3 a la zona de Puigverd i d'una estació de bombament. Segons el conveni signat al novembre de 2007 entre l'alcalde de Castellar del Vallès i el director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), aquesta última pagarà un 25% de la obres, i l'Ajuntament el 75% restant, amb aportacions de la concessionària SOREA i de la junta de compensació de Can Bages.

Aquest projecte pretén garantir el subministrament d'aigua al municipi per als propers anys, sense dependre exclusivament dels recursos hídrics propis. Així, amb la futura construcció del dipòsit de Puigverd, el nucli urbà de Castellar del Vallès comptarà amb tres dipòsits (un al camí de Canyelles, un al Sot d'en Goleres i un a la zona de Puigverd), amb un total de 12.000 m3 d'aigua que garantiran la millora de la qualitat del servei d'abastament d´aigua.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40