L'Espai Tolrà acull aquest cap de setmana la 7a Mostra Gastronòmica de Castellar
Dimecres 15 octubre de 2008
Una vintena d'establiments, entre restaurants, pastisseries i establiments de begudes seran presents a la Mostra La setena edició de la Mostra Gastronòmica de Castellar se celebrarà aquest cap de setmana amb la participació d'una vintena d'establiments de la vila; 14 restaurants, 3 pastisseries i 3 bodegues o establiments de begudes, que oferiran els seus productes a tothom que els vulgui tastar. L'horari de degustacions de la Mostra, que tindrà lloc a l'Espai Tolrà, serà de divendres a diumenge de 20 a 23 hores, mentre que de 17 a 20 hores s'hi encabiran diverses activitats. Diumenge al matí, a més, tindrà lloc la XIVa Trobada de Petits Cuiners, a càrrec del Moviment de Colònies i Esplai. Així, divendres 17 d'octubre es podrà assistir a un taller de protocol de parament de la taula, i dues xerrades, una sobre alimentació saludable i una altra d'iniciació a la degustació del cava. A més, a les 20.30 hores tindrà lloc la inauguració oficial de la Mostra, que comptarà amb la presència del cantautor Pedro Guerra. Guerra actuarà a la Sala Blava de l'Espai Tolrà a partir de les 23 hores, on presentarà el seu treball Vidas. Les activitats de dissabte inclouen una xerrada d'iniciació a la cultura del vi, la projecció de la comèdia romàntica Sin reservas, amb Catherine Zeta-Jones i Aaron Eckhart, i una demostració gastronòmica a càrrec de Carles Calsina, que es combinarà amb una xerrada sobre la mongeta del ganxet a càrrec de Ramon Casamada. A més, a les 19 hores s'ha previst una demostració/degustació de barbacoes Weber, a càrrec d'Exteriors Castellar. Diumenge, la jornada s'iniciarà a les 10 del matí amb la XIV Trobada de Petits Cuiners, mentre que a la tarda es farà un taller d'elaboració de pizzes, un taller de xocolata i una classe i degustació de tall de pernil. La cuina local, protagonista de la Mostra La cuina local serà la protagonista destacada de la Mostra Gastronòmica. A l'espai de degustacions, que serà obert de 20 a 23 hores, es podran adquirir tiquets de menú (que inclouen dos tastos de restaurant, un tast de postres i una beguda), per un preu de 12 euros, o bé tiquets individuals. En aquest sentit, els tiquets de restaurant tindran un preu de 5 euros, 3,5 euros els de pastisseria, 2,4 euros els tiquets de beguda i 1 euro els tiquets de cafè i aigua. La llista de plats que elaboraran els establiments participants serà la següent: Restaurants i establiments de menjar preparat: Restaurant Casa Pedro: peres confitades sobre pasta de full amb foie i una reducció de Marsala. Restaurant Garbí: rostit de vedella amb barreja de bolets. Restaurant Mas Umbert: calçots amb salsa romesco. Restaurant Els Germans: fideuà amb all i oli de gambes. Rostisseria Que Bó: mil fulles de verdures amb bacallà i fons de salsa biscaïna. Cárnicas Merche: macarrons a la bolonyesa, canelons i variat de botifarres. Pasteggiare: raviolis de provolone i pera amb salsa de bolets; lasanya d'espinacs i carn. Shiquiyu: arròs envoltat de fulla de lotus. Restaurant Ximató: cigrons saltejats amb botifarra negra. Pizzeria Cal Camilo: pizza de formatges amb ingredients complementaris. Pizzeria La Volta: pizza de crema de carxofa, mozzarella, pètals de carxofa, gambes amb una reducció de vinagre de mòdena. Restaurant Airesol: saltejats de bolets. Restaurant El Racó d'en Patufet: bunyols de bacallà amb guarnició. Restaurant Frutos: conill, llom i xoriço amb all i oli. Pastisseries: Villaró: panellets. Andreví: fondue de tardor. Muntada: mousse de xocolata Pur Caraïbe, 66% (Grand cru de Valrhona) amb cremós de fruita de la passió i bescuit de xocolata, acompanyat d'una broqueta de macarons. Begudes: Parera: aigua, refrescos, vins i caves. El Celleret: aigua, refrescos, vins i caves. Cafès Pont: cafès, tallats i cafès amb llet.