L'Aula de Cuina obrirà dijous les activitats de la Setmana de Cuina Vallès
Dimarts 22 gener de 2008
L'Aula de Cuina serà la primera de les activitats de la Setmana de Cuina Vallès, que enguany se celebra a Castellar del 24 al 30 de gener. Cuiners del col·lectiu Cuina Vallès, dels restaurants Garbí de Castellar i Can Vinyers de Matadepera, ensenyaran els assistents a cuinar dos plats amb mongetes del ganxet. La sessió tindrà lloc a la Baixada de Palau, s/n, dijous, 24 de gener, de 18.00 a 19.30 hores. La següent activitat de la Setmana de Cuina Vallès serà el Dinar a 4 Mans, adreçat a autoritats de la comarca, que se celebrarà divendres al Castell de Clasquerí. Mentre que en la passada edició de Cuina Vallès el Dinar a 4 Mans va servir també per agermanar la mongeta del ganxet amb la "alubia de Tolosa", enguany comptarà amb la presència d'una altra varietat de mongetes: la Faba de Lourenzá, de Lugo. Esmorzar de forquilla popular a la plaça Major Els integrants de Cuina Vallès oferiran dissabte, 26 de gener, l'activitat més popular de la setmana. Serà l'esmorzar de forquilla, a base de mongetes del ganxet i botifarra, que tindrà lloc a la plaça Major, a la zona de l'entrada al nou mercat municipal. Tothom qui ho vulgui, podrà passar per la plaça Major entre les 10.00 i les 13.00 hores, i tastar-hi gratuïtament les mongetes del ganxet de nova collita. Segons que ha explicat el president del col·lectiu Cuina Vallès, Joan Bogunyà, "es couran 60 quilos de mongetes, que corresponen a unes 1.400 racions". La programació de la setmana de Cuina Vallès finalitzarà dimecres, 30 de gener, a Ca l'Alberola, amb una xerrada a càrrec de Ramon Casamada, president de l'Associació de Productors de la Mongeta del Ganxet, que tindrà lloc a les 19.30 hores. Durant la presentació de les activitats de la setmana, que es va celebrar ahir a Castellar, l'alcalde de la Vila, Ignasi Giménez, va assegurar que Cuina Vallès "és un col·lectiu que contribueix a afavorir el tipus de turisme de qualitat pel qual apostem". Per la seva banda, la presidenta del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, Olga Olivé, va definir Cuina Vallès com "una plataforma imparable per a la difusió de la gastronomia de la comarca". La Setmana de Cuina Vallès, que té per objectiu donar a conèixer la mongeta del Ganxet, se celebra enguany per segona vegada. En aquesta ocasió, les activitats les organitza el col·lectiu Cuina Vallès amb el suport del Consorci de Turisme del Vallès Occidental i de l'Ajuntament de Castellar. Els restaurants que conformen el col·lectiu Cuina Vallès són El Celler de Matadepera, Capritx i El Racó d'en Tomàs de Terrassa, Sant Bartomeu de Sant Cugat del Vallès, Lluernari de Sant Quirze del Vallès, Garbí de Castellar del Vallès i Can Feu i Forrellat de Sabadell. Com a novetat, s'hi ha incorporat el restaurant Can Vinyers de Matadepera.