Introducció al món dels còctels a la Biblioteca Municipal
Dimecres 5 octubre de 2005
La Biblioteca Municipal Antoni Tort ha organitzar per demà dijous, 6 d'octubre, un taller de cocteleria adreçat a totes les persones interessades en introduir-se en el món dels còctels. La sessió tindrà lloc a la sala de tallers de la Ludoteca (c/ Sala Boadella, s/n davant de la Biblioteca), començarà a les 20.00h i és previst que s'allargui un màxim de dues hores. L'assistència és totalment gratuïta i es lliurarà als participants un dossier amb les receptes dels còctels que s'elaboraran. Coincidint amb la celebració, aquest 2005, de l'Any Mundial del Llibre i també de l'Any Mundial de la Gastronomia, "vam pensar en la cocteleria, perquè és poc coneguda i perquè està relacionada amb el món de la gastronomia però des d'una vessant diferent", ha explicat la responsable de la Biblioteca Municipal, Carme Muñoz. En aquest sentit, els assistents podran aprendre, de la mà d'Ivan Martínez, algunes receptes i alguns trucs dels combinats més populars. Ivan Martínez és graduat en Gestió Hotelera i diplomat en Turisme per la Universitat de Barcelona. Ha treballat en el món de l'hosteleria des dels 15 anys, a Espanya i als Estats Units, desenvolupant diverses funcions: des d'ajudant de cuina a cuiner, barman, recepcionista, cap de recepció, coordinador de congressos i convencions, departaments de recursos humans i de màrqueting, fins a manager de restaurant o responsable d'aliments i begudes. Del 2001 al 2003 va ser professor a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, i des del curs 2003-2004 exerceix a l'escola d'hoteleria de l'IES Joan Ramon Benapres de Sitges. Entre els seus treballs destaquen la organització i coordinació de la "Primera Mostra de Cuina Catalana" al país centreamericà d'El Salvador, o la col·laboració en el rècord guiness "la taula més llarga del món".