El magazín de tarda de TV3 “Divendres” instal·larà els dies 15, 16 i 17 d'octubre la seva unitat mòbil a la plaça Major de Castellar del Vallès. L’espai s’emet de dilluns a divendres, de 16.30 a 18.00 hores.
El presentador Espartac Peran donarà a conèixer diversos aspectes del municipi a través d’entrevistes i seccions d’interès general, nutrició, història, llengua, visites en directe, recomanacions o propostes de rutes.
Dilluns 15 d'octubre
L'escriptor Màrius Serra dóna a conèixer la forma de parlar dels castellarencs i castellarenques a través de les paraules, dites i frases fetes que més es diuen a la vila. Si vols veure aquesta secció, clica aquí
Espartac Peran parla amb Jaume Sala i Dani Coma sobre els beneficis de la música entre els infants i joves. Amb la participació del Cor III de la Coral Sant Esteve, que interpreta en directe la sintonia de programa en versió coral. Si vols veure aquesta secció, clica aquí
Dimarts 16 d'octubre
Amb el mestre pastisser i expert en xocolata Joan Muntada, coneix què és, de què està composat i d'on ve el cacau. A més, la Dra. Folch, nutricionista del "Divendres", explica les propietats nutricionals del cacau, i de les diferents xocolates que es poden trobar habitualment al mercat. Si vols veure aquesta secció, clica aquí
Coneix les característiques d'aquest llegum, un dels més apreciats del Vallès a nivell gastronòmic, i per què creix tan bé a la comarca. Aprèn els trucs per saber el punt d'ebullició ideal i a cuinar-la de manera tradicional. Ramon Casamada, Carles Calsina i Carme Ruscalleda acompanyen Espartac Peran en aquesta secció, on a més es presenten plats originals cuinats amb mongetes del ganxet. Si vols veure aquesta secció, clica aquí
Dimecres 17 d'octubre
A partir de l'exemple de la Fàbrica Tolrà, l'empresa més important en el desenvolupament de Castellar tant a nivell econòmic com social, es parla de com era la vida a la fàbrica, de les relacions entre amos i treballadors, de la situació de les dones, dels horaris, de l'edat en què es començava a treballar.... Hi participen l'historiador Josep Maria Solé i Sabaté i els testimonis castellarencs Antònia Ferrer, Fidel Guasch i Anna Maria Pagès. Si vols veure aquesta secció, clica aquí
Dijous, 18 d'octubre
A partir la tradició que existia a la comarca d'anar a comprar l'aixovar a la botiga Cal Pascuet (oberta des de 1868), l'Àvia Remei i l'historiador Jaume Sobrequès parlenn sobre aquesta tradició. Si vols veure aquesta secció, clica aquí
- Què no et pots perdre de Castellar del Vallès?
L'actriu Montse Germán recomana diversos indrets imprescindibles per a qui s'acosti a visitar Castellar del Vallès, com ara l'església de Sant Esteve, Castellar Vell o el Castell de Clasquerí. Coneixem també en què consistirà la Mostra Gastronòmica d'enguany, que tindrà lloc els dies 19, 20 i 21 d'octubre a l'Espai Tolrà. Si vols veure aquesta secció, clica aquí