Diumenge 8 octubre de 2017
Sortida
Castellar fou una de les viles amb més densitat de vinya plantada al primer terç del segle XX. Aquesta activitat econòmica, ara completament desapareguda, va influenciar de manera molt important en l'economia local i va permetre que sorgís un fort entramat industrial gràcies als diners del vi i l'aiguardent.
Tota aquesta activitat agrícola ha deixat una forta empremta al municipi, sobretot en la seva part més rural. Gràcies al treball dels Grups de Pedra Seca del Centre Excursionista s'han pogut recuperar més de 150 barraques de vinya, marges i altres elements de pedra seca que mostren la gran activitat vitivinícola que va tenir el poble. Fasines, trulls dins les cases i d'altres elements també ens ho corroboren.
Per tal de mostrar tot aquest patrimoni que està amagat, us proposem una sortida per Castellar i les seves contrades, per tal de veure elements relacionats amb l'activitat vitivinícola de Castellar.
La sortida acabarà a Can Borrell amb un tast de vins de les varietats tradicionals que es van cultivar a la zona, conduït per la sommelier Clara Antúnez.
Cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a arxiuhistoriacastellar@gmail.com. Places limitades a 50.
Horari | 10 h, sortida des de l'Arxiu d'Història de Castellar; 13 h, arribada a Can Borrell; 14 h, tast
Destinataris | Públic general
Organitza | Arxiu d'Història de Castellar i Ajuntament, amb la col·laboració de Can Borrell Weddings&Events, Grup de la Pedra Seca del Centre Excursionista de Castellar del Vallès, Cal Gorina i Masia La Muntada
Programa | Jornades Europees de Patrimoni 2017
Centre d'Estudis de Castellar del Vallès - Arxiu d'Història
C. de la Mina, 9-11