Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Imatge d'un dels pessebres de la 73a mostra, que es pot visitar fins al 4 de febrer.
Imatge d'un dels pessebres de la 73a mostra, que es pot visitar fins al 4 de febrer.

Del 3 desembre de 2023 al 4 febrer de 2024

Exposició

73a Exposició de Pessebres: "Mites i llegendes"

La 73a edició de l’Exposició de Pessebres de la Capella ha escollit enguany els mites i llegendes com a fil conductor de la mostra. Aquest 2023, amb motiu de la celebració dels 800 anys de la tradició de representar el naixement de Jesús mitjançant el pessebre (un costum que va començar amb Sant Francesc d’Assís el Nadal de 1223 a Greccio –Itàlia–), també es dediquen dos diorames a aquesta efemèride.

Així, l’exposició de la planta baixa compta amb 20 diorames, 14 dels quals estan instal·lats a l’interior de la sala. A més, 1 diorama dona la benvinguda als visitants al pati exterior. Aquest està construït per l’Escola de Pessebre, amb figures de grans dimensions que pessebristes de l’entitat han restaurat de pintura i que han estat donades a l’entitat per en Pere Costa. Completen l’exposició 5 vitrines, una més que l’any passat, que és d’un format més gran.

D’altra banda, al primer pis del local del Grup Pessebrista de Castellar hi ha una exposició monogràfica de gairebé tots els pessebres que s’han pujat a la Castellassa de Can Torras durant els últims 57 anys. La mostra es fa amb la col·laboració del Centre Excursionista de Castellar, que durant tots aquests anys els ha anat guardant al seu local. Els visitants poden observar detingudament aquestes petites joies d’estils molt variats, una part important de les quals han estat construïdes per pessebristes del Grup Pessebrista de Castellar vinculats amb el CEC, com en Josep Llinares, que va ser l’impulsor de la iniciativa, Joan Muntada i Albert Antonell.

La mostra es complementa amb un audiovisual, enregistrat amb l’ajuda d’un dron, sobre la commemoració dels 50 anys de la primera pujada del pessebre, i amb uns panells informatius que exposen un recull de fotografies i una descripció detallada de tota la història d’aquest clàssic de les festes de Nadal a Castellar del Vallès.

 

Horari | Dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 13.30 h i de 17 a 20 h; dies feiners del 21 de desembre al 5 de gener, de 17 a 20 h

Destinataris | Públic general

Organitza | Grup Pessebrista de Castellar

Lloc | Local del Grup Pessebrista de Castellar (c. Dr. Pujol, 26)

Programa | Cicle Nadalenc 2023

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40