Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El CECOPAL es reuneix amb vistes a la campanya de prevenció d’incendis forestals i d’onades de calor d’aquest estiu
El CECOPAL es reuneix amb vistes a la campanya de prevenció d’incendis forestals i d’onades de calor d’aquest estiu

El CECOPAL es reuneix amb vistes a la campanya de prevenció d’incendis forestals i d’onades de calor d’aquest estiu

Dijous 30 de maig

El Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL) es va reunir la setmana passada amb l’objectiu de posar en comú les diferents accions de prevenció d’incendis forestals i de mitigació dels efectes de la calor que es duran a terme aquest estiu al municipi.

La reunió d’aquest òrgan col·legiat va comptar amb l’assistència de l’alcalde, Ignasi Giménez, i el regidor de Seguretat i Protecció Civil, Pepe Leiva, de tècnics municipals de diversos àmbits i de representants de Policia Local, Bombers Voluntaris, ADF i l’Àrea Bàsica de Salut.

Durant la trobada, es va explicar que la campanya forestal tornarà a ser vigent entre l’1 de juny i el 30 de setembre, com ja va succeir l’any passat en què es va avançar a l’inici habitual del 15 de juny. Durant aquest període el Parc de Bombers Voluntaris estarà obert un mínim de 55 dies i comptarà amb 23 efectius de bombers i 3 vehicles d’extinció d’incendis. Així mateix, l’ADF també estarà activa per fer tasques de vigilància en el marc del Pla d’informació i vigilància contra incendis forestals (PVI).

També es va posar en comú la nova mesura del Departament d’Interior de crear un nou nivell del Pla d’Alfa del Cos d’Agents Rurals, que determina el perill d’incendi diari. Així, quan s’activi el nivell 4 per perill extrem d’incendi forestal es restringirà l’accés al medi natural. Això podrà comportar el tancament de massissos i la restricció i/o suspensió d’activitats vulnerables en zones forestals fora dels espais protegits.

Des de l’Ajuntament es va informar que aquest estiu el dron de la Policia Local estarà plenament operatiu per dur a terme tasques de vigilància a l’entorn natural i que s’afegirà a les càmeres de videovigilància ja disponibles a Castellar Vell, el Puig de la Creu, El Balcó de Sant Llorenç, El Mirador i el Parc de Bombers. A més, i amb vistes a les possibles onades de calor, s’activaran diversos espais com a refugis climàtics (piscines descobertes, jocs d’aigua de la plaça de Catalunya i equipaments com la Biblioteca, el Mercat i els casals de gent gran) i es prestarà una atenció especial al col·lectiu de la gent gran, que és el més vulnerable als efectes de les altes temperatures.

Balanç del 2023

A la reunió del CECOPAL de la setmana passada, els responsables de Bombers Voluntaris i de l’Agrupació de Defensa Forestal van fer el balanç de l’any 2023.

Pel que fa al cos de Bombers Voluntaris l’any passat es van prestar un total de 289 serveis, d’entre els quals destaquen els incendis en contenidors, la intervenció en accidents de trànsit amb ferits, els incendis en edificis i els focs de xemeneia.

Pel que fa a l’ADF, l’any 2023 es van prestar 142 serveis, d’entre els quals destaca la tasca que es du a terme en el marc del PVI, les col·laboracions en incendis i les retirades d’arbres caiguts, entre d’altres.

A la reunió del CECOPAL també es va informar de la redacció dels protocols d’emergència amb motiu del Carnestoltes, de la Passada de Sant Antoni Abat, de l’Aplec de Castellar Vell, de la Festa Major i de la Cavalcada de Reis.

Finalment, també es va fer seguiment de la situació d’excepcionalitat per sequera.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40