Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Foto de família dels guardonats amb la Medalla de la Vila a comerços castellarencs amb més de 50 anys d'història.
Foto de família dels guardonats amb la Medalla de la Vila a comerços castellarencs amb més de 50 anys d'història.

Més de 300 persones assisteixen al lliurament de la Medalla de la Vila a 14 comerços amb més de 50 anys d’història

Divendres 9 de setembre de 2016

L’acte, emmarcat dins la recepció de les entitats d’aquest 2016, va comptar amb l’actuació de l’associació Tango Sabadell

Més de 300 persones van assistir ahir al vespre a la recepció consistorial a les entitats del municipi, un acte de reconeixement a la tasca que les associacions duen a terme de forma desinteressada a la vila i que va donar el tret de sortida a la Festa Major 2016.

L’acte va tenir com a element central el lliurament de la Medalla de la Vila a comerços castellarencs que han estat lligats a una mateixa família durant més de 50 anys. En concret, van rebre la màxima distinció del municipi, de mans de l’alcalde, Ignasi Giménez, i el regidor de Cultura, Aleix Canalís, els establiments Mobles Albert; Motos Altimira; Materials Amigó; Farmàcia Casanovas; Restaurant Frutos; Luque Pujol; Sabateria Luque; Queviures Mañosa; Fleca Miserachs; Pastisseria Muntada; Impremta, papereria i llibreria Vallès; Vila Borrull; Prat Torras i Xurreria del Poble.

En representació dels comerciants, Teresa Maria Mañosa, de Queviures Mañosa, i Joan Muntada, de la Pastisseria Muntada, van coincidir, en les seves intervencions, a fer un reconeixement especial “a les persones que van fundar i iniciar els negocis”. A més, també van voler exposar “la duresa que suposa la feina de mantenir aquests negocis oberts”. En aquest sentit, Muntada va destacar que “ens hem d’estar posicionant constantment per poder competir i per poder seguir treballant, hem d’estar al dia i ens hem de seguir formant”. Per la seva banda, Mañosa va comentar que “és molt difícil lluitar amb les gran superfícies” i va animar tothom a “comprar a les botigues del barri, on comprareu el necessari i ho tindreu tot a mà”.

Després dels dos comerciants, el torn de paraula va ser per a l’alcalde de la vila, que en el seu discurs va posar en valor el paper dels comerços com a “elements d’identitat de les viles i ciutats”. En la mateixa línia de Mañosa i Muntada, Giménez, va apuntar que “calia ser molt valent per fundar un negoci fa 50 anys”, i va afegir que “té molt mèrit el que heu fet, també cal ser molt hàbil per mantenir vius els negocis durant tant de temps, superant moments complicats i adaptant-se als nous temps”.

L’alcalde, a més, va emfasitzar que “els comerços són l’ànima del poble, són un element imprescindible perquè un municipi sigui integrador i dinàmic”, i va finalitzar la seva intervenció fent un repàs d’algunes anècdotes relacionades amb cadascun dels comerços guardonats.

Prèviament al lliurament de les medalles, l’associació Tango Sabadell va fer una demostració de tango, milonga i ball criollo. Els assistents també van poder veure un vídeo commemoratiu amb imatges històriques i actuals dels 14 comerços reconeguts.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40