Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El pressupost s'ha duplicat en els tres darrers exercicis.
El pressupost s'ha duplicat en els tres darrers exercicis.

L’Ajuntament duplica el pressupost destinat a la protecció d’animals

Dimecres 20 de gener de 2016

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha duplicat en els darrers tres exercicis el pressupost destinat a la protecció dels animals de companyia. Aquest 2016, el consistori destinarà un total de 60.600 euros als serveis municipals de recollida, transport i acolliment d’animals a la protectora així com al manteniment de les colònies de gats ferals o de carrer. Aquesta xifra era just la meitat l’any 2014.

Pel que fa al primer servei, prestat per Caldes Animal, l’any 2015 es van recollir un total de 167 animals a l’espai públic (133 gossos, 33 gats domèstics i 1 fura). D’aquests, 55 gossos es van poder retornar als seus respectius propietaris ja que estaven degudament identificats amb microxip. Cap dels gats recollits estava identificat i per tant, no es van poder retornar, mentre que la fura sí que es va poder lliurar al seu propietari.  

D’altra banda, al llarg del 2015 la protectora va donar en adopció 104 animals recollits a Castellar, 71 gossos i 33 gats. Això suposa un increment del 82% respecte l’any anterior, en què es van adoptar 57 animals domèstics (35 gossos i 22 gats). A més, es van produir un total de sis defuncions d’animals.

La xifra anual d’animals que van entrar a la protectora va augmentar un 27% respecte l’any 2014. El servei de recollida s’activa habitualment quan la Policia Local rep un avís d’algun ciutadà o ciutadana. Per al consistori el servei va suposar l’any 2015 un cost de 52.500 euros, un pressupost que inclou la recollida d’animals perduts o abandonats i el seu manteniment a la protectora de Caldes de Montbui. Cal recordar que la llei especifica que no es poden sacrificar si es troben en bones condicions de salut.

L’Ajuntament recorda la importància que el propietari identifiqui l’animal amb un microxip, fet que permet retornar-lo en cas de pèrdua en menys de 24 hores. La identificació de gossos i gats és obligatòria legalment des de fa 20 anys a Catalunya, una prescripció que també s’estableix a l’ordenança municipal.

En aquests moments, i malgrat els esforços de tots els agents implicats per fomentar adopcions (ajuntament, protectora, associacions) la protectora té en acollida 33 gossos i 26 gats.

Colònies de gats

D’altra banda, aquest 2015 s'han recollit 198 gats ferals d’una trentena de colònies del municipi. 189 gats (108 femelles i 81 mascles) es van poder esterilitzar i retornar a la seva colònia de referència, el que suposa un increment del 80% respecte l’any anterior (en què es van practicar 105 esterilitzacions a gats de carrer). Als 9 gats restants se’ls va practicar una eutanàsia per motius de salut i posteriorment es van incinerar.

El total de la despesa en les colònies de gats al llarg del 2015 ha estat d’11.400 euros que principalment s’han destinat a intervencions veterinàries (esterilitzacions, eutanàsies  i incineracions, medicació).

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40