Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Les inscripcions als tallers són obertes fins al 24 de novembre al Servei d'Atenció Ciutadana.
Les inscripcions als tallers són obertes fins al 24 de novembre al Servei d'Atenció Ciutadana.

S’obren inscripcions a un taller d’autocompostatge i un altre de restauració de mobles que tindran lloc el 25 i 27 de novembre

Dimecres 11 de novembre de 2015

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha obert aquesta setmana, i fins al 24 de novembre, les inscripcions a un taller d’autocompostatge i un altre de restauració de mobles que tindran lloc els dies 25 i 27 de novembre, respectivament, al taller 4 d’El Mirador.

La primera de les propostes, que ofereix el Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Occidental, començarà a les 19 h i tindrà una durada aproximada d’una hora i mitja. Un dels objectius de la sessió és donar a conèixer els avantatges de l’autocompostatge, una iniciativa que permet aprofitar les restes del menjar i del jardí a la pròpia llar produint un adob natural que es pot aplicar a les plantes, al jardí i a l’hort, així com disminuir el volum de residus que s’han de tractar. La sessió consistirà en una part teòrica per conèixer el procés d’elaboració del compost i en una part pràctica demostrativa dels tipus de compostadors, eines de compostatge, mostres d’adob, etc.

En el cas del taller de restauració de mobles, organitzat amb el suport de la Diputació de Barcelona i de l’Agència de Residus de Catalunya, l’activitat s’ha programat divendres 27 a les 10 hores. Durant la sessió, que durarà dues hores i mitja aproximadament, es farà sensibilització per prevenir la generació de residus voluminosos mitjançant la reutilització d’objectes. En aquest sentit, s’ensenyarà a transformar i actualitzar un moble i com fer el manteniment de la fusta per prevenir el seu deteriorament. Els assistents que ho desitgin podran portar a la sessió un petit moble o una fotografia del moble a reparar per resoldre dubtes de restauració.

Les inscripcions a ambdues propostes, incloses en les activitats de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, són gratuïtes i disposen de places limitades. Per apuntar-s’hi cal adreçar-se al Servei d’Atenció Ciutadana (pl. d’El Mirador, s/n), presencialment o trucant al telèfon 93 714 40 40.

Altres activitats de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Amb l’objectiu de promoure la implicació de la ciutadania en la prevenció de residus, l’Ajuntament de Castellar s’ha adherit a altres activitats proposades pel Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Occidental que tindran lloc en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, del 21 al 29 de novembre.

Enguany les propostes s’emmarquen en el lema “Desmaterialització: fer més amb menys!”, amb l’objectiu de demostrar que l’ús de menys materials es tradueix en una menor producció de residus i en una major eficiència en l’ús dels recursos. Entre d’altres, l’Ajuntament participarà en una campanya a les xarxes socials sota l’etiqueta #regalsimmaterials i col·laborarà en la segona edició de la campanya “Acaba’t el plat a casa”, adreçada als restaurants de la comarca.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40