Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Els treballadors de la brigada municipal, col·locant els llums led al Mercat Municipal.
Els treballadors de la brigada municipal, col·locant els llums led al Mercat Municipal.

L’Ajuntament estalviarà més d’11.000 euros a l’any amb la instal·lació d’enllumenat tipus led al Mercat Municipal

Dilluns 26 d'octubre de 2015

L’Ajuntament de Castellar del Vallès està substituint l’enllumenat fluorescent del Mercat Municipal per un altre de tipus led que s’acabarà d’instal·lar durant les properes setmanes. Aquesta inversió suposarà anualment per al consistori un estalvi econòmic d’11.200 euros i de 63.300 kwh en el consum elèctric.

L’actuació es va iniciar el mes de setembre, amb la col·locació de 60 tubs d’1,2 metres als panells lluminosos informatius de les parades. Aquestes làmpades, que funcionen durant 5.616 hores cada any, han tingut un cost de 1.480 euros, cost que l’Ajuntament amortitzarà en tres mesos. En aquest sentit, es preveu que la facturació anual de consum elèctric per aquest concepte passi dels 7.200 euros (que costava el consum amb fluorescents) a 900 euros (amb les noves làmpades).

D’altra banda, aquest mes d’octubre s’ha iniciat la modificació de l’enllumenat de la zona central del Mercat, que funciona durant 4.992 hores a l’any. Aquesta actuació finalitzarà durant les properes setmanes i suposarà la instal·lació de 225 tubs tipus led. En aquest cas, l’import de la inversió és de 5.500 euros, que s’amortitzarà en el termini d’un any. Així, la despesa anual pel consum elèctric per aquest concepte passarà de 8.000 a 3.000 euros anuals.

Les noves làmpades que s’estan instal·lant tenen una durada calculada de 5 anys i mig, el que suposa un 60% més respecte la vida dels fluorescents que hi havia instal·lats.

A més de l’estalvi econòmic i energètic, el nou enllumenat led del Mercat Municipal comportarà un estalvi de prop de 28.750 kg de CO2 l’any.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40