Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La reunió es va celebrar a la Sala d'Actes d'El Mirador.
La reunió es va celebrar a la Sala d'Actes d'El Mirador.

L’Ajuntament portarà a l’aprovació del Ple el Pla d’incentius fiscals i ajuts econòmics per pal·liar els efectes de la ventada

Dimecres 21 de gener de 2015

L’Ajuntament de Castellar portarà a l’aprovació del Ple municipal del proper dimarts 27 de gener el Pla d’incentius fiscals i ajuts econòmics per pal·liar els efectes del temporal de vent del 9 de desembre passat.

Aquest pla, que es va presentar ahir al vespre en el marc de l’assemblea de l’ADF a la Sala d’Actes d’El Mirador, detalla els diferents ajuts que obtindran els particulars i empreses afectats, especialment els ubicats en sòl no urbanitzable.

Així, d’una banda, les persones titulars de béns immobles de naturalesa rústica i de béns immobles de naturalesa urbana que tinguin la consideració d’habitatge disseminat es podran beneficar d’una línia d’ajuts econòmics per les despeses motivades per desperfectes materials. Cal tenir en compte que la quantia de la subvenció serà del 50% de les despeses acreditades, amb un màxim de 1.000 euros per persona física o jurídica.

Les sol·licituds es podran presentar fins al 30 de setembre al Registre General de l’Ajuntament, a partir d’un formulari que es pot obtenir al Servei d’Atenció Ciutadana (El Mirador) o al web municipal. Hauran d’anar acompanyades de documentació diversa, com són una còpia del DNI de la persona sol·licitant, o del NIF en el cas de les persones jurídiques, i còpies compulsades de les factures corresponents a les despeses per a les quals se sol·licita la subvenció.

Per obtenir la subvenció caldrà no tenir deutes tributaris amb l’Ajuntament, estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i de seguretat social, i no trobar-se en cap dels supòsits que impedeixen ser beneficiari d’acord amb la Llei general de subvencions.

Subvenció de l’IBI d’ofici i no aplicació d’algunes taxes

D’altra banda, els propietaris de béns immobles de naturalesa rústica i de béns immobles de naturalesa urbana que tinguin la consideració d’habitatge disseminat també obtindran una subvenció per l’import de la quota de l’impost de béns immobles (IBI) del 2015. La subvenció s’aplicarà d’ofici i de manera que aquest exercici no es girarà el rebut de l’IBI a aquest col·lectiu.

Finalment, el Pla inclou diverses disposicions transitòries a les respectives ordenances fiscals segons les quals no es cobraran durant aquest 2015 l’impost de construccions, instal·lacions i obres, la taxa per serveis urbanístics i la taxa per l’ocupació temporal de domini públic, en tots els casos de treballs de reparació dels danys ocasionats per la ventada.

Durant la reunió de propietaris forestals d’ahir, es va fer un repàs a l’estat dels treballs de recuperació dels danys ocasionats per la ventada. En aquest sentit, alguns propietaris forestals van apuntar algunes de les accions adoptades mitjançant l’acord amb diverses empreses especialitzades en la retirada de massa forestal. Les solucions són diverses en funció de les dimensions i accessibilitat del terreny, de la quantitat de massa forestal a retirar i de la qualitat de la fusta. Així mateix, l’Ajuntament ha col·laborat amb els propietaris a l’hora de trobar sortides a la retirada d’arbres caiguts, posant-los en contacte per àmbits territorials i facilitant-los contactes d’empreses del sector.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40