Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

S’inicien les obres d’ampliació de la plaça Mestre Anyé

Dimecres 18 de juny de 2014

Avui també han començat altres treballs inclosos dins el Pla d’Obres de Millora Urbana (POMU)

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha iniciat avui dimecres les obres d’ampliació de la plaça Mestre Anyé. Els treballs consistiran en la unió d’aquest espai amb el xamfrà entre els carrers Dr. Portabella i 14 d’abril mitjançant plataforma única. A més, es renovarà el paviment de la plaça, així com la font, l’arbrat i el mobiliari urbà.

Amb aquesta intervenció, inclosa dins el Pla d’Obres de Millora Urbana (POMU), es dóna compliment a una de les peticions realitzades en el darrer Consell d’Infants per tal de millorar del camí escolar de l’escola Emili Carles-Tolrà i reordenar el trànsit rodat de la zona.

Un cop finalitzats els treballs, que es preveu que durin unes tres setmanes, es podrà gaudir d’un espai de plaça proper als 180 metres quadrats.

Millora de l’accés a la rotonda de la Dona Acollidora

En el marc també dels treballs del POMU, aquesta setmana s’ha iniciat una actuació de millora de l’accés a la rotonda de la Dona Acollidora des de la ronda de Tramuntana. La intervenció, que finalitzarà a finals de la setmana que ve, consistirà en l’adaptació de la illeta i l’habilitació d’un pas de vianants. L’objectiu és garantir la seguretat dels vianants que transiten entre la carretera de Sentmenat i la part inferior del carrer de la Virreina.

Més asfaltats i treballs de pintura viària

A més, avui també s’han iniciat  obres d’asfaltat a El Racó. Els treballs duraran un parell de dies i afectaran els següents carrers: Licorella, pg. de les Roques, ptge. Avellaners, Repòs, Sot del Guix, Serra de Sant Feliu (diversos trams i els darrers 250 metres de carrer), Can Riera, Font Soleia, Cova del Drac, Carena i Muronell (a l’arribada a la plaça del Munt).

En principi, no hi ha previsió de tallar el trànsit de carrers (es donarà pas alternatiu) excepte als trams finals de vies sense sortida.

Per altra banda, avui també s’inicien els treballs de pintura viària als següents carrers del nucli urbà: Passeig, ctra. de Sentmenat, Clavé, Hospital, Doctor Vergés, Barcelona, Pare Borrell i Bonavista.

La major part d’aquestes actuacions corresponen a repintat de guals de vianants i altra senyalització viària que ha quedat afectada per la recent campanya d’asfaltats. Els treballs inclouran repintat de diversos passos de vianants, senyalitzacions d’stop i cediu el pas, eixos centrals de carrer i zones d’aparcament.

Més intervencions


Les obres del POMU continuaran la setmana que ve i fins a mitjan juliol amb diverses intervencions de millores de voreres. Entre d’altres, es renovarà la vorera del carrer de les Llagostes als dos costats de la via, ja que està molt malmesa.

A Sant Feliu del Racó es construirà un tram de vorera actualment inexistent al carrer de Portabella, a la zona propera a la plaça Miquel Pont. Als carrers Montcau, Muronell i Passeig del Setrill d’El Racó es faran reparacions de diversos trams de vorera amb reposició de formigó. D’aquesta manera es pretén facilitar el pas dels vianants per aquestes vies.

Tornant al nucli urbà, al carrer Tarradellas s’ampliarà i millorarà el tram de vorera situat al davant de la sortida del parvulari de l’escola Sant Esteve. Aquesta actuació es va preveure amb la implantació del camí escolar del centre. D’aquesta manera, es destinarà més espai a la zona d’espera de les famílies a la sortida de l’escola i es millorarà la visibilitat i accessibilitat del pas de vianants.

D’altra banda, a la parada d’autobús de la carretera B-124 a Can Carner es portarà a terme la construcció d’una rampa d’accés per a persones amb mobilitat reduïda i es millorarà la plataforma superior d’espera de la parada. L’objectiu és garantir l’accessibilitat d’aquest espai.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40