Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

L'acte de cessió de les llumeneres als municipis de Castellar, Barberà, Polinyà i Prats de Lluçanès ha comptat amb l'assistència del tinent d'alcalde, Aleix Canalís
L'acte de cessió de les llumeneres als municipis de Castellar, Barberà, Polinyà i Prats de Lluçanès ha comptat amb l'assistència del tinent d'alcalde, Aleix Canalís

Sabadell cedeix a Castellar 49 llumeneres que permetran millorar l’eficiència energètica

Dimecres 9 d'abril de 2014

L’Ajuntament de Sabadell, dins el conjunt de mesures per a la millora de l’eficiència energètica de la ciutat i en el marc del contracte ESE d’enllumenat, està substituint de forma progressiva les llumeneres de vapor de sodi d’alta pressió (VSAP) de l’enllumenat públic per altres de LED.

En aquest procés la ciutat de Sabadell està acumulant estoc de llumeneres antigues que no es poden aprofitar a la ciutat, però sí en altres municipis que encara no tenen llumeneres de vapor de sodi, sinó d’altres menys eficients i més contaminants.

Per aquesta raó, l’Ajuntament de Sabadell ha signat avui diversos convenis amb diversos municipis per a la cessió, de forma gratuïta, d’un miler de llumeneres. Els acords s’han realitzat amb Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Prats de Lluçanès i Polinyà.  En total, 910 llumeneres, de les quals 49 seran per  Castellar.

L’objectiu és que els ajuntaments d’aquests municipis puguin utilitzar les llumeneres per substituir-ne altres més antigues, per aconseguir millorar l'eficiència energètica de l’enllumenat.

Tal i com ha explicat l’alcalde de Sabadell; Joan Carles Sánchez, “d’aquesta manera, es reutilitzen les llumeneres de Sabadell i se’ls dóna un nou ús com un exemple d'una gestió eficaç en l'enllumenat públic”. I ha afegit “la disposició tecnològica ha permès a Sabadell reduir costos gràcies a la tecnologia, ara altres municipis també podran fer-ho. La col·laboració entre ajuntaments és una molt bona opció per avançar i també per reduir costos”.

En aquest sentit, Aleix Canalís, tinent alcalde d’Urbanisme, Medi Ambient i Espai Públic de l'Ajuntament de Castellar del Vallès ha remarcat que aquest “és un pas més en la col·laboració intermunicipal tan necessària en aquest període de crisi i agraïm el gest de Sabadell en la cessió d’aquestes llumeneres a Castellar”.

També Lluís Vila, alcalde de l'Ajuntament de Prats de Lluçanès, ha valorat positivament el conveni i ha assenyalat que “seria molt interessant que aquest tipus de col·laboració continués en altres àmbits de la citat”.

De la seva banda, Ramon Mayoral, alcalde de l'Ajuntament de Polinyà, ha explicat que “fa temps que treballem per millorar i reduir la intensitat dels gasos contaminants que emetem a l’atmosfera. Gràcies a aquesta cessió millorarem encara més i, alhora, racionalitzarem la despesa”.

En la mateix línia, Antonio Báez, tinent d'alcalde delegat d'Urbanisme i Activitats de l'Ajuntament de Barberà del Vallès, ha agraït la cessió de llumeneres  i ha destacat "aquesta aportació ens permetrà arribar a la quarta generació de llumeneres i millorar en eficiència i eficàcia”.

 

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40