Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de la Rua de Carnaval, l'any 2013
Imatge de la Rua de Carnaval, l'any 2013

La festivitat de Carnaval arriba aquest cap de setmana a Castellar

Dimarts 25 de febrer de 2014
Programes| Carnaval 2014

Castellar del Vallès commemorarà aquest cap de setmana la festivitat de Carnaval amb diverses propostes adreçades a tota ciutadania que començaran divendres amb la visita del Rei del Carnaval a les escoles del municipi.

Així, com ja és tradició, en Carnestoltes, que aquest any ha renovat la seva imatge, visitarà els infants durant el matí del 28 de febrer, i ho farà acompanyat amb la música de Pau i Carmina. El mateix divendres, però ja a la tarda, la plaça Calissó serà l’escenari de les activitats que culminaran amb l’arribada del Rei del Carnaval a les 18 hores. Des de les 17 hores, el grup Bufanúvols farà ballar el públic amb les seves danses, mentre els cansaladers castellarencs Prat Torras, Cárnicas Merche, Carnisseria Casé i Àrea de Guissona oferiran un tast de botifarra d’ou, acompanyat de pa de la pastisseria Domènec.

El gruix de la programació habitual de Carnaval tindrà lloc dissabte, 1 de març, a partir de les 17 hores, quan s’ha convocat la tradicional concentració de carrosses, comparses i xarangues que precedeix la Rua de Carnaval. Tothom que hi vulgui participar haurà d’acostar-se al c. de Portugal, accedint-hi des de la plaça d’Europa pel carrer de Barcelona. La Rua, que s’iniciarà sobre les 17.30 hores, un cop hagi arribat el Rei del Carnaval, realitzarà el següent itinerari: carrers de Portugal, Lleida, Sant Pere d’Ullastre, passeig Tolrà, carrers General Boadella i Major, plaça de Cal Calissó, Passeig i carrers dels Pedrissos i Portugal.

Es preveu que la Rua finalitzi a les 19.30 hores al Recinte Firal de l’Espai Tolrà, on en Toltes Papallongues, Rei del Carnaval, farà un discurs i procedirà a dur a terme el lliurament de premis del concurs de colles als grups participants a la Rua. Després del veredicte, Colònies i Esplai Xiribec cuinarà una truitada popular amb els ous que haurà recollit entre el públic de la Rua.

El dia finalitzarà a les 22.00 hores amb la festa “Feelin.cat”, que es durà a terme a la Sala Blava de l’Espai Tolrà amb música de DJ i Lightjockey.

“Quatre casoris i cap funeral” al carrer Major

Per tercer any consecutiu, la programació de Carnaval inclou aquest 2014 una proposta organitzada pels comerciants i veïnat del carrer Major, que tindrà lloc dissabte de Carnaval, dia 1 de març, durant tot el matí.  

En aquest ocasió, el carrer serà l’escenari de “Quatre casoris i cap funeral”, i comptarà amb casaments cada hora en punt, a partir de les 11 hores. L’organització ha informat que els nuvis sortiran de la Casa Massaveu i les núvies ho faran del bar Calissó. Per finalitzar cada casament, hi haurà un brindis al Mercat Municipal.

A banda dels casaments, s’han programat diverses activitats entre les 10 i les 14 hores, que inclouran actuacions de zumba, SonaSwing, Pas de Ball, Tot Ballant i els cors de gospel de l’Escola Municipal de Música Torre Balada i la Coral Sant Esteve. Com a cloenda, hi haurà un final de festa amb el conjunt New Class Group, a les 14 hores, i un dinar popular al carrer. Per assistir a l’àpat, cal formalitzar inscripció al restaurant El Crustó del mateix carrer Major.

Tot i que els “casaments” es faran dissabte, divendres 28 de febrer es començaran a escalfar motors amb els “comiats de solters” que es duran a terme durant la tarda i la nit a la Grangeta d’en Roca.

L’organització ha apuntat que en cas de mal temps tots els actes s’ajornarien fins al cap de setmana següent.

Més Carnaval dissabte 8 de març

D’altra banda, l’Associació Pas de Ball ha organitzat un Ball de Carnaval a la Sala Blava de l’Espai Tolrà, una proposta que s’ha previst dissabte 8 de març a les 22.30 hores i que inclourà premis a les millors disfresses.

Les entrades, que tenen un preu de 16 euros per parella i inclouen una ampolla de cava o dos refrescos, es poden reservar trucant als telèfons 696 746 660 o 664 032 755. A la mitja part del ball hi haurà xocolata amb melindros.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40