Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Raimon Roca Ricart (1917-2013)
Raimon Roca Ricart (1917-2013)

Condol pel traspàs del pintor castellarenc Raimon Roca

Dimecres 25 de setembre de 2013

El consistori expressa el seu condol pel traspàs de Raimon Roca Ricart, que ha mort avui als 96 anys. El pintor castellarenc, que el 2002 va rebre la Medalla de la Vila, serà enterrat demà dijous, a les 11 hores, a l’Església de Sant Esteve.

Roca va estudiar a l'Escola Industrial d'Arts i Oficis de Sabadell –on va tenir l’oportunitat de conèixer alguns mestres com Antoni Vila Arrufat o Joan Vilatobà– i a l'Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Malgrat això, va ser considerat un pintor eminentment autodidacta, equidistant als diferents moviments artístics dels anys cinquanta i seixanta.

D'entre les exposicions realitzades a nivell individual (a Castellar, Sabadell, Barcelona, Bilbao...) en van destacar molts paisatges, retrats i figures, seguint una tendència pictòrica que es podria qualificar de postimpressionista. Paral·lelament, va participar en diverses exposicions col·lectives per tot l'Estat.  

Durant els anys 50 i 60, Raimon Roca també es va dedicar intensament a la  pintura mural, especialment en la decoració d'edificis religiosos. Així, en destaquen, entre d’altres, els següents treballs: a l'Església de Sant Pere de Begur (tremp d’ou sobre estuc), on també va dur a terme el disseny de vitralls; a l’altar major de l’Església de Calella de Palafrugell (acrílic); a l’altar major i la capella del Santíssim de l’església de la Santíssima Trinitat de Sabadell (làtex-acrílic);  a l’altar de la Capella de l’Alberg Infantil de Matadepera (oli i cera), on també va dur a terme el disseny dels vitralls; o a la capella del Palau d’Hevia, a Astúries (acrílic).

L’any passat, el municipi va reconèixer la seva trajectòria artística amb l’organització de quatre exposicions simultànies que van tenir lloc a l’església de Sant Esteve de Castellar i a les galeries Santi-Art, Watts-Art i Aguilart. La iniciativa va partir de les tres sales d’art de la vila conjuntament amb una comissió formada per diversos ciutadans i familiars de l’artista i el suport de l’Ajuntament. Des de l’any 2010, a més, el nom de Raimon Roca dóna nom a una de les sales de l’equipament d’El Mirador, que es van batejar amb noms de pintors castellarencs.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40