Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'un anterior curs de cuina d'aprofitament
Imatge d'un anterior curs de cuina d'aprofitament

Castellar acollirà dimecres dues activitats de sensibilització coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient

Dilluns 3 de juny de 2013

Les inscripcions per participar al curs de cuina d’aprofitament i al taller d’elaboració de sabó amb oli usat són obertes fins dimarts 4 de juny

Castellar del Vallès és un dels 10 municipis del Vallès Occidental que acollirà activitats de sensibilització emmarcades en la Setmana del Medi ambient que se celebra del 3 al 9 de juny.

En concret, i coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, dimecres 5 de juny s’han previst dues activitats, organitzades conjuntament amb el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, que posaran punt i final a Castellar a la campanya “Si recicles bé, tothom estalvia”, que s’ha desenvolupat a la comarca des del juliol passat.

D’una banda, de 10 a 12 hores, es durà a terme a El Mirador un taller d’elaboració de sabó a partir d’oli domèstic, que té per objectiu principal sensibilitzar els assistents sobre la importància de reciclar oli de fregir. Ja a la tarda, de 18 a 20 h, l’Espai Gastronòmic dels Safareigs de la Baixada de Palau acollirà un nou curs de cuina contra el malbaratament alimentari, en què es donaran a conèixer receptes de cuina d’aprofitament alhora que es facilitaran consells sobre la conservació de productes o l’aprofitament de parts d’aliments que es llencen a les escombraries.

Les inscripcions per participar a qualsevol de les dues propostes, que són gratuïtes, es mantenen obertes fins demà dimarts, 4 de juny, al Servei d’Atenció Ciutadana, presencialment (pl. d’El Mirador, s/n) o trucant al telèfon 93 714 40 40. Els requisits per poder-s’hi inscriure són tenir més de 16 anys i residir a Castellar del Vallès.

Enguany, el lema del Dia Mundial del Medi Ambient, “Think. Eat. Save.”, fa referència al malbaratament alimentari, i pretén conscienciar la ciutadania sobre el consum responsable dels aliments, per tal d’evitar-ne una pèrdua elevada.

A banda de les que es duran a terme a Castellar, també es realitzaran activitats, durant dues setmanes, a Polinyà, Ullastrell, Santa Perpètua de Mogoda, Rubí, Vacarisses, Terrassa, Sant Quirze del Vallès, Viladecavalls i Sabadell.

En el marc de la Setmana del Medi Ambient el Consorci també farà balanç de la campanya “Si recicles bé, tothom estalvia” i es donaran a conèixer els centres educatius guanyadors del concurs de recollida d’oli, “L’oli és recurs” i del concurs de disseny de bosses reutilitzables “I tu, què hi pintes”. A més, properament es lliuraran els premis sostenibles a tots els participants a l’activitat “Reciclar té recompensa”, que a Castellar es va dur a terme del 18 al 30 de març.

Es pot consultar tota la informació sobre les activitats, així com lloc i hora de realització i inscripcions al web www.residusdequalitat.cat.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40