Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Vista general de l'Auditori durant la sessió inaugural del BRAM! 2012
Vista general de l'Auditori durant la sessio inaugural del BRAM! 2012

El BRAM! 2012 arriba als 1.750 espectadors i assoleix el rècord d’assistència per sessió

Dilluns 27 de febrer de 2012

La pel·lícula La voz dormida, de Benito Zambrano, s’endú el Premi Especial del Públic de la 4a Mostra de Cinema de Castellar del Vallès

Un total de 1.750 espectadors han assistit en els darrers dies a les projeccions de les 9 pel·lícules i 3 curtmetratges que configuraven el programa de 4a Mostra de Cinema de Castellar del Vallès. El BRAM! 2012 ha assolit el rècord d’assistència per sessió, que s’ha situat en una mitjana de 159 espectadors. La cinta de Benito Zambrano La voz dormida, la pel·lícula que ha comptat amb més assistència amb un total de 277 espectadors, s’ha endut el Premi Especial del Públic, amb una puntuació mitjana de 8,84 punts.

Enguany, la valoració dels assistents ha assolit els 7,85 punts per als conjunt de totes les pel·lícules. La voz dormida s’ha imposat per set centèssimes a Criadas y señoras (8,77 punts). A continuació han quedat situades El niño de la bicicleta (8,23 punts), Nader y Simin, una separación (7,91 punts), Un dios salvaje (7,69 punts), Another year (7,51 punts), La puerta de no retorno (7,00 punts) i La prima cosa bella (6,87 punts).

La voz dormida s’afegeix al palmarès del Premi Especial del Públic que l’any 2009 va premiar Corazones rebeldes, d’Stephen Walker, l’any 2010 Looking for Eric, de Ken Loach, i l’any 2011 Pa negre, d’Agustí Villaronga. El guardó instaurat per l’organització de la Mostra de Cinema consisteix en un sac de mongetes del ganxet, producte típic castellarenc que compta amb denominació d’origen pròpia.

També podran gaudir de les mongetes del ganxet els votants de les 21 butlletes premiades en el sorteig realitzat ahir al vespre. Manuel José Corral Garcia, Cristina Rodríguez Polo, Josep Lluís de la Torre Sanahuja, Lourdes Castillo Garcia, Montse Estrada, Montserrat Cos Argemí, Jesús Calabria Cano, Julián Rodrigúez Belmonte, Consol Abeijón Garcia i Maria Cubillas-Moreno són les persones afortunades. Els saquets es poden recollir al Servei d’Atenció Ciutdana de l’Ajuntament (Pl. del Mirador, s/n), en horari d’obertura.

159 espectadors per sessió

El conjunt de les pel·lícules programades al 4t BRAM! ha registrat un augment generalitzat d’espectadors respecte l’anterior edició. L’any passat, la mitjana d’assistència per sessió va ser de 133 persones, comptabilitzant l’èxit aclaparador de la pel·lícula Pa negre (de la qual es van fer quatre projeccions). Enguany l’afluència mitjana ha arribat a les 159 persones per projecció.

Les pel·lícules més vistes aquest any han estat La voz dormida (277 espectadors), Kerity, la casa dels contes (220 espectadors), Criadas y señoras (207 espectadors), els curtmetratges castellarencs (200 espectadors), i La prima cosa bella (198 espectadors). A continuació s’han situat Un dios salvaje (180 espectadors), La puerta de no retorno (158 espectadors), Nader y Simin, una separación (114 espectadors), El niño de la bicicleta (120 espectadors) i Another year (79 espectadors).

Èxit del BRAM! infantil i dels curts castellarencs

Una menció destacada mereixen el BRAM! infantil i la projecció de curtmetratges castellarencs, que van tenir un èxit aclaparador de públic.

Pel que fa a l’oferta pels més menuts, dissabte a la tarda unes 220 persones van assistir, a l’Auditori, a la projecció de Kerity, la casa dels contes. A continuació els infants es van distribuir entre uns tallers de paper i cinema, que van tenir lloc a l’Espai Sales d’El Mirador, i unes projeccions de curtmetratges animats a la Sala d’Actes d’El Mirador a càrrec de la productora I+G Stop Motion.

Entre d’altres activitats, els nens i nens van poder realitzar un taller d’ombres xineses, un altre d’efectes òptics que es titulava “Es mou el drac?” i un altre d’elaboració d’un foliscopi i un taumatrop, a més de gaudir d’un racó de contes de la Biblioteca. Els qui van assistir a les animacions, van poder presenciar una demostració en viu de com prenen vida els ninots protagonistes dels diversos curtmetratges.

El BRAM! infantil, que es duia a terme per primera vegada en les quatre edicions de la Mostra, va ser possible gràcies a l’esforç d’un grup de voluntaris de la comissió organitzadora.

L’altra activitat que també va comptar amb una afluència notable de públic va ser la projecció de curtmetratges castellarencs. En total es van presentar tres produccions: Can Tolrà, 140 anys d’història, que és el tràiler d’un documental que està elaborant el castellarenc Josep Vidal, Invitia, realitzat pels alumnes de l’Institut Puig de la Creu, i Demente, realitzat pels alumnes de l’Institut Santa Eulàlia de Terrassa. L’èxit de la primera sessió, programada el passat dilluns 20 de febrer, va fer que l’organització programés un nou passi per dimecres, 23 de febrer. Les dues sessions van acumular un total de 200 espectadors.

El BRAM! es va inaugurar amb la projecció de La puerta de no retorno. A l’acte de presentació hi van assistir el director del film, Santiago Zannou (guanyador d’un Goya per El truco del manco), a més del productor de Shankara Films, Víctor Martí, i del director de fotografia castellarenc, Albert Pascual.

La Mostra de Cinema de Castellar del Vallès ha estat organitzada en aquesta quarta edició per una comissió formada per l’entitat Club Cinema Castellar Vallès i l’Ajuntament, i ha comptat amb la col·laboració de L’Aula d’Extensió Universitària.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40