Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Els alcaldes de Castellar de la Ribera i Castellar del Riu van signar en el llibre d’honor de l’Ajuntament
Els alcaldes de Castellar de la Ribera i Castellar del Riu van signar en el llibre d’honor de l’Ajuntament

Prop de 200 persones assisteixen a la cloenda de la ruta que uneix els quatre municipis catalans amb el nom Castellar

Dilluns 28 de novembre de 2011

Prop de 200 persones van assistir ahir diumenge, 27 de novembre, a la recepció dels participants de la darrera etapa de l’anomenada “Ruta dels Castellars”, un itinerari excursionista organitzat pel Grup de Senders del Centre Excursionista de Castellar i que uneix a peu les poblacions agermanades de Castellar de la Ribera, Castellar del Riu, Castellar de N’Hug i Castellar del Vallès.

L’acte d’ahir va servir de cloenda de la celebració del 10è aniversari de l’agermanament. Hi van assistir l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, l’alcalde de Castellar del Ribera, Armengol Riart i l’alcalde de Castellar del Riu, Adrià Solé, a més de l’exalcalde de Castellar de la Ribera, Josep Santaeulària.

Cap a les 13 hores, uns 70 excursionistes van arribar als jardins del Palau Tolrà després d’haver cobert la darrera etapa de 18,5 quilòmetres, entre Castellterçol i Castellar.  

En els discursos de benvinguda, l’organitzador de la iniciativa, Ramon Falcó, va destacar que “la ruta dels Castellars és d’una bellesa extraordinària perquè permet copsar recorreguts que normalment no es fan”.  Falcó també va afegir que “cada vegada que hem arribat a algun dels municipis, ens han fet sentir com si fóssim germans”.

Per la seva banda, l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, va  donar “les gràcies a totes les persones que han impulsat aquesta iniciativa i han permès donar vigència i actualitzar l’agermanament que es va segellar l’any 2000”.

A continuació, els alcaldes de Castellar de la Ribera i Castellar del Riu van signar en el llibre d’honor de l’Ajuntament. Els actes, que van comptar amb la participació de les colles del Ball de Bastons i del Ball de Gitanes, es van cloure amb un dinar de germanor al Castell de Castellar.

La Ruta dels Castellars consta d’un total de 15 etapes i 321 km de recorregut. Aquest itinerari circular, que recupera antics camins ramaders de la transhumància, es va crear a finals dels any 90 amb motiu dels agermanaments entre els quatre municipis catalans que duen el topònim “Castellar”.

El camí que els participants han recorregut des de la tardor del 2009 s’ha fet a l’inrevés de com es va fer fa 10 anys i ha unit, per aquest ordre, Castellar del Vallès, Castellar de la Ribera, Castellar del Riu, Castellar de N’Hug i novament Castellar del Vallès.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40