Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Jordi Balló oferirà la conferència "Els arguments universals del cinema".

Dimarts 27 de febrer

Conferència/Xerrada

Conferència de l'Aula: “Els arguments universals del cinema”

A càrrec de Jordi Balló, professor de Comunicació Audiovisual a la UPF

Activitat restringida als socis de l’entitat

L’Aula d’Extensió Universitària per a gent gran també col·labora enguany amb el BRAM!, amb l’organització d’aquesta conferència adreçada exclusivament als socis de l’entitat.

Jordi Balló és professor de Comunicació Audiovisual a la UPF des de 1994, director del Departament de Comunicació de la UPF i director del Màster en Documental de Creació d’IDEC/UPF des de 1997, pel qual li ha estat atorgat el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Fins a quin punt són originals els arguments cinematogràfics? Des de les primeres projeccions dels Lumière, el cinema es va convertir en el gran fabulador del segle XX, i encara avui ho és.

En aquesta xerrada rastrejarem els motius argumentals que es repeteixen en el cinema de tots els temps i la relació, no sempre conscient, amb les narracions fonamentals de la història de la cultura.

Les pel·lícules constitueixen una continuïtat narrativa: obres que són fruit d’un llegat i que poden generar-ne un de nou.

Farem un recorregut per la història del cinema amb relacions sorprenents i apassionants amb els relats fundacionals de la ficció universal. I abordarem de quina manera alguns arguments són dominants en el cinema, en funció de les diverses tendències socials que tenen correspondència narrativa. Per tant, no parlarem del conjunt d’arguments, sinó d’aquells que poden ser més significatius ara mateix.

Horari | 18:00

Destinataris | Gent Gran

Organitza | L’Aula d’Extensió Universitària per a gent gran

Programa | BRAM! Mostra de Cinema 2024

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40