Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Borsa de voluntariat

Borsa de voluntariat COVID-19

Divendres 20 de març

L’Ajuntament de Castellar del Vallès, conjuntament amb Creu Roja i Càritas, ha creat un registre de voluntaris i voluntàries que vulguin col·laborar en iniciatives solidàries de suport a la població més vulnerable al COVID-19.

Per fer aquest tipus de voluntariat cal ser major de 16 anys i no tenir cap malaltia crònica ni respiratòria.

Per tal de garantir les condicions sanitàries i de seguretat d’aquest voluntariat, totes les persones interessades formaran part d’una xarxa conjunta amb Càritas i Creu Roja, que són les entitats habilitades per atendre a la població en cas d’emergència, tal com estableix el protocol aprovat per l’Ajuntament de Castellar del Vallès.

Hem de ser responsables i mantenir-nos sans per tal de poder ajudar a la resta.

Els àmbits que, de moment, necessiten més atenció de voluntaris i voluntàries són:

Gent Gran (inscripció aturada provisionalment donada la cobertura de Creu Roja i Càritas en aquest àmbit)

Donar servei a les persones que no poden sortir de casa durant l'episodi de confinament, en tractar-se de col·lectius de risc. L'objectiu és poder-les atendre en aquelles qüestions que siguin de primera necessitat.

Suport emocional

Realitzar trucades telefòniques al domicili d’una persona que viu sola o que necessita suport emocional. D’aquesta manera, es creen vincles estables entre les persones que ajuden a disminuir l’aïllament social. (inscripció aturada provisionalment donada la cobertura de Creu Roja i Càritas en aquest àmbit).

"Missatges que curen": missatges de suport, en dibuix o en text, als professionals o a les persones ingressades per COVID-19. (inscripció aturada provisionalment).

Accions socials

"Mascaretes per a tothom": donar suport en la preparació dels lots de mascaretes i el repartiment d'aquestes entre la població de nostre municipi. (inscripció aturada provisionalment).

Donar suport, en el cas que sigui necessari, al repartiment d’aliments per a les persones més vulnerables del nostre municipi. (inscripció aturada provisionalment donada la cobertura de Creu Roja i Càritas en aquest àmbit).

Donar suport en la creació de mascaretes de tela, bates i gorros que es repartiran entre els professionals sanitaris del CAP i dels hospitals que més ho necessitin (es requereix màquina de cosir). (inscripció aturada provisionalment).

Aquests àmbits de voluntariat s’aniran revisant segons les demandes i les necessitats de cada moment.

Us recordem que si coneixeu alguna persona que necessiti ajuda o teniu alguna necessitat us heu de posar en contacte amb l’Ajuntament a través del telèfon 937144040.

Avís important: a totes aquelles persones majors de 60 anys que s'han apuntat a la borsa no se'ls assignaran tasques que suposin una exposició a l'espai púbic.

Apunta't a la borsaNo
Matí
Tarda
Vespre
Tot el dia

Consulta aquí la política de protecció de dades personals de l'Ajuntament de Castellar

(*) Camps obligatoris
Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40