Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La plaça Catalunya acull l’ofrena floral del consistori amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

Divendres 11 de setembre de 2020

Com a mesura de prevenció de la COVID-19, l’Ajuntament no ha convocat aquest any l’acte públic institucional de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. Amb tot, una representació del consistori ha dut a terme una ofrena floral al peu de la senyera situada a la plaça de Catalunya.

L’alcalde, Ignasi Giménez, ha fet públic un ban oficial que s’ha publicat al setmanari L’Actual i que es reprodueix a continuació:

Ban

La Diada Nacional de Catalunya arriba aquest any en un context extraordinari marcat per la pandèmia de la COVID-19.

Per ara, res torna a ser com era abans. Sense anar més lluny, l’11 de setembre sempre s’ha commemorat a Castellar del Vallès en el marc de la Festa Major. Aquest any no. Per primera vegada des de fa molt de temps, no hi haurà Festa Major. Una mesura dolorosa però que s’ha pres a fi d’evitar grans concentracions de persones.

La crisi sanitària exigeix mesures dràstiques que s’han de dur a terme pensant en la seguretat i salut del conjunt de la ciutadania.

També ens demana una gran dosi de responsabilitat des de tots els àmbits:

La responsabilitat cívica de tothom. D’entrada, tots i cadascun de nosaltres hem de posar de la nostra part per minimitzar l’impacte del virus. Hem de ser conscients que aquest conviurà entre nosaltres fins que no hi hagi una vacuna o un tractament totalment eficaç.

La responsabilitat de prioritzar la sanitat com a servei essencial. El futur comença per una qüestió tan de base com és la salut. Aquesta és la primera prioritat. La sanitat pública és un servei essencial i ha de comptar amb els recursos que siguin necessaris.

La responsabilitat de comptar amb una economia forta. Hem de continuar donant suport al teixit empresarial que tan malament ho ha passat. Hem d’estar al costat del comerç, dels autònoms, de les petites i mitjanes empreses de la nostra vila.

La responsabilitat de donar suport als col·lectius més vulnerables. Hem de fer el possible per garantir el benestar de tothom. Des de les administracions públiques i també des del conjunt de la societat haurem de dedicar els esforços que facin falta perquè ningú quedi enrere. Vetllant pel dret a la salut, al treball, a l’habitatge... No ens podem permetre que augmentin les desigualtats.

La responsabilitat d’enfortir el sistema educatiu com a servei essencial. Hem d'assegurar que els infants i els joves puguin accedir sense exclusions i de manera continuada a l’educació. Caldrà posar els mitjans necessaris perquè no hi hagi interrupcions  independentment de la situació sanitària.

La responsabilitat de cercar el consens polític. Hem de superar les confrontacions estèrils entre partits polítics i centrar-nos en l’acord per superar les conseqüències greus de la crisi.

És en aquest marc que podem apel·lar a l’esperit que sempre ha impregnat  l’11 de setembre: el del símbol d’una voluntat catalana de continuar existint com a entitat nacional, fent-ho sempre amb una capacitat extraordinària de resiliència, d’afrontar les circumstàncies adverses i de tenir el coratge d’empènyer cap endavant.

També en aquest context hem de mirar el contenciós entre Catalunya i Espanya des d’una òptica que permeti deixar enrere el “frontisme” i que ens permeti reivindicar el diàleg.

Un diàleg que ha de començar per cercar les reformes legals que siguin necessàries perquè els líders polítics i socials independentistes surtin de la presó.

Un diàleg que ha de ser valent i generós per construir un país plural,  inclusiu i que prioritzi per damunt de tot la salut i el benestar de les persones.

Un any més, aquest 11 de setembre ens brinda l’oportunitat de reivindicar la nostra identitat i demostrar la nostra capacitat per assolir consensos amplis. Siguem també responsables en aquest sentit.

Visca Castellar i visca Catalunya!

Ignasi Giménez Renom
Alcalde

Castellar del Vallès, 11 de setembre de 2020

 

 

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40