Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge dels ordinadors que es començaran a repartir dijous 9 d'abril.
Imatge dels ordinadors que es començaran a repartir dijous 9 d'abril.

L’Ajuntament facilitarà ordinadors portàtils i connexió a Internet a 50 alumnes en situació de vulnerabilitat digital

Dimecres 8 d'abril de 2020

L’empresa Vodafone, adjudicatària dels serveis de telefonia municipal, col·labora amb la iniciativa subministrant 30 targetes SIM gratuïtes de 60 Gb mensuals

L’Ajuntament de Castellar del Vallès facilitarà en breu ordinadors portàtils i  connexió a Internet a 50 famílies amb fills i/o filles matriculats a centres docents de la vila que es trobin en situació de vulnerabilitat digital. L’objectiu és que el teletreball educatiu es pugui dur a terme sense exclusions durant el tercer trimestre del curs 2019-2020.

Les direccions de les escoles i instituts de la vila han dut a terme aquests dies, amb el suport de les regidories d’Educació i Atenció Social i Salut Pública, el procés d’identificació d’alumnes que no disposen d’equipament informàtic, d’acord amb les pautes publicades des del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Dels 50 alumnes detectats amb necessitats digitals, uns 40 rebran ordinador portàtil,  mentre que uns 30 rebran el router de connexió a Internet (10 dels quals ja disposen d’equips informàtics). Vodafone, empresa adjudicatària dels serveis de telefonia de l’Ajuntament de Castellar del Vallès, s’ha sumat a la iniciativa ja que facilitarà 30 targetes SIM gratuïtes de 60 Gb mensuals.

El material informàtic es prestarà amb una clàusula de retorn signada per les famílies, que s’hauran de comprometre a tractar-lo correctament i a donar-li un ús per a finalitats acadèmiques. La cessió serà vigent fins a la reobertura dels centres educatius o, en cas que les aules no es tornin a obrir, fins a final del present curs.

Una vegada retornats per les famílies, els equips informàtics seran custodiats pels propis centres, que rebran una subvenció en espècie per tal de poder-ne fer un ús comunitari a posteriori.

El lliurament dels equips es farà directament als domicilis de les famílies a partir de demà dijous 9 d’abril a través de la Brigada municipal.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40