Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Ple municipal del mes de novembre

Acords del Ple ordinari del 27 de novembre de 2018

Dimecres 28 de novembre de 2018

Actes pendents d'aprovar

El Ple es va iniciar amb la lectura del manifest unitari amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. A continuació es va procedir a l’aprovació per unanimitat de l’acta corresponent a la sessió ordinària del Ple del passat 23 d’octubre.

Donar compte de l'informe trimestral sobre el compliment de l'article 104 bis de la Llei reguladora de les bases de règim local

El Ple va donar compte del compliment, en el tercer trimestre de 2018, del que es preveu a l'article 104 bis de la Llei reguladora de les bases de règim local, en relació al nombre de llocs de treballadors reservats a personal eventual i a l'assignació funcional de les persones ocupants. En l'actualitat, l'Ajuntament compta amb un lloc de treball reservat a personal eventual que està assignat a serveis generals.

Donar compte de l'informe del període mitjà de pagament, 3r trimestre de 2018

El consistori també va donar compte del període mitjà de pagament i el període legal de pagament de les obligacions per deutes comercials de l'Ajuntament corresponents al tercer trimestre de 2018. Segons es va informar, el període mitjà de pagament és de 8,63 dies.

Aprovació de les retribucions del personal al servei de l’Ajuntament per a 2018

El consistori va aprovar per unanimitat un increment de les retribucions del personal funcionari i laboral al servei de l’ajuntament de l’1,50 per cent respecte de les vigents a 31 de desembre de 2017, i amb efectes de l’1 de gener de 2018. També es va a acordar afegir, amb efectes de l’1 de juliol de 2018, un altre 0,25 per cent d’increment salarial i autoritzar un increment addicional del 0,3 per cent de la massa salarial per a la implantació de plans o projectes de millora de la productivitat.

Moció de Som de Castellar – PSC per instar al Departament de Salut a reconèixer l’atenció primària com el veritable eix del sistema sanitari públic

El consistori va aprovar una moció presentada pel grup municipal de Som de Castellar – PSC que insta el Govern de la Generalitat a reconèixer l’Atenció Primària i Comunitària com el veritable eix del sistema sanitari públic i donar-li el pes que necessita en el pressupost del departament de Salut, per arribar a un mínim del 20% del pressupost. El text demana a la Gerència de l’Institut Català de la Salut una negociació efectiva amb tots els col·lectius que treballen en l’Atenció Primària que, segons es remarca, “pateixen l’impacte de les males condicions laborals i la pèrdua de dignitat de la tasca assistencial”. Així mateix, dona suport a la mobilització convocada pel personal sanitari aquesta setmana en què es reivindiquen millores assistencials, canvis en les estructures organitzatives i millores econòmiques i laborals, per tal de garantir la bona qualitat assistencial en l’atenció primària.

L’acord es va aprovar amb els 15 vots favorables dels regidors de Som de Castellar – PSC i Decidim Castellar i les 6 abstencions dels regidors d’ERC i PDeCAT.

Moció de Som de Castellar – PSC sobre el canvi al a zona 2 del sistema tarifari integrat de transport públic

El consistori va aprovar per unanimitat una moció presentada pel grup municipal de Som de Castellar – PSC que reclama a la Generalitat que resolgui “la situació de discriminació que pateixen els usuaris de transport públic a Castellar”. En aquest sentit, es demana fer efectiu un canvi de zonificació tarifària que permeti al municipi formar part de la mateixa zona de Sabadell, municipi de referència de la població. El text, que s’enviarà al conseller de Territori i Sostenibilitat i al director general de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), incorpora, a proposta de Decidim Castellar, la petició que el govern municipal s’obliga a seguir exigint el canvi de zonificació tarifaria, del sistema integrat o de qualsevol altra sistema fins que es resolgui la situació.

Moció d’ERC: manteniment del parc de Colobrers

El consistori va aprovar per unanimitat una moció presentada pel grup municipal d’ERC que proposa recuperar els elements funcionals que facin possible que la ciutadania pugui gaudir del parc de Colobrers amb les condicions de seguretat, informació i funcionalitat exigibles.

Moció d’ERC: les caques de gos ja tenen amo

Una altra moció presentada pel grup municipal d’ERC que es va aprovar ahir estableix que l’ordenança reguladora de la protecció, tinença i venda d’animals de companyia incorporarà l’obligació que els propietaris inscriguin el seu gos en un cens genètic caní del municipi que es crearà mitjançant una base de dades. L’acord inclou l’establiment d’un règim sancionador, la realització d’una campanya informativa abans d’aplicar l’ordenança, la instal·lació d’elements de senyalització vertical i l’oferta de xerrades informatives sobre els canvis a l’ordenança.

Hi van votar a favor els 17 regidors de Som de Castellar – PSC, ERC i PDeCAT i es van abstenir els 4 regidors de Decidim Castellar

Moció del PDeCAT i ERC de rebuig a la petició de més de 200 anys de presó i a favor de l’absolució dels presos polítics

El consistori va aprovar una moció presentada conjuntament pels grups municipals del PDeCAT i ERC que dona suport i subscriu la declaració institucional del president del Parlament, Roger Torrent, i el de la Generalitat, Quim Torra, feta al voltant de la petició de presó que la Fiscalia i Advocacia de l’Estat demanen als representants polítics i socials per haver permès el referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Entre d’altres aspectes, el text exigeix l’absolució de totes les persones acusades, denuncia manca de separació de poders a l’Estat espanyol i exigeix “la llibertat immediata i incondicional dels presos i preses polítiques i el retorn de les persones exiliades”. Hi van votar a favor els 10 regidors d’ERC, Decidim Castellar i PDeCAT i es van abstenir els 11 regidors de Som de Castellar – PSC.

Moció de Decidim Castellar i PDeCAT en nom del CDR de Castellar 

El Ple va desestimar una moció presentada pels grups municipals de Decidim Castellar en nom del Comitè de Defensa de la República (CDR) de Castellar de condemna d’actes repressius contra la defensa del dret d’autodeterminació de Catalunya i de reprovacions d’amenaces de tornar a aplicar l’article 155 de la Constitució Espanyola  i del posicionament del rei respecte al conflicte. Hi van votar en contra els 11 regidors de Som de Castellar – PSC, mentre que hi van votar a favor els 10 regidors d’ERC, Decidim Castellar i PDeCAT.

Moció d’ERC de suport a la resolució 92/XII del Parlament de Catalunya

El Ple va desestimar una moció presentada pel grup municipal d’ERC de suport a una resolució del Parlament de Catalunya (92/XII) aprovada el passat mes d’octubre sobre la priorització de l’agenda social i la recuperació de la convivència.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40