Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

S’obre el termini per a la inscripció de ciutadans estrangers al cens electoral amb vistes als propers comicis municipals

Dimarts 27 de novembre de 2018

L’Oficina del Cens Electoral ha obert el termini perquè la ciutadania major de 18 anys i d’altres nacionalitats pugui inscriure’s al cens electoral per tal d’exercir el dret a vot a les eleccions municipals del proper 26 de maig de 2019.

Per a la inscripció en el Cens Electoral dels nacionals d’altres països de la Unió Europea residents a Espanya és necessari emplenar una declaració formal de manifestació de voluntat d'exercir el dret de sufragi a Espanya en les eleccions municipals. La sol·licitud es pot presentar al Servei d’Atenció Ciutadana d’El Mirador i s’ha de fer abans del 30 de gener de 2019 per tal que tingui efecte per als propers comicis municipals.

Per facilitar aquesta inscripció, l'Oficina del Cens Electoral ha remès una comunicació personalitzada per correu postal als ciutadans sense manifestació de voluntat declarada des de l'anterior enviament de cartes amb motiu de les eleccions municipals de 2015, que contindrà les dades prèviament impreses corresponents als seus empadronaments. Els que la rebin podran realitzar la manifestació per Internet si l'interessat disposa del seu número d'identificació d'estranger (NIE) o per correu postal.

Nacionals d’altres països amb acords

D’altra banda, els ciutadans residents a Espanya nacionals de països amb acords que reconeguin el dret a sufragi en les eleccions municipals poden sol·licitar la inscripció en el cens electoral entre l’1 de desembre de 2018 i el 15 de gener de 2019.

En aquest cas, s’hi poden acollir les persones nacionals de països amb acords en vigor, que són els següents: Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República de Corea, Trinitat i Tobago i Xile.

Els ciutadans d’aquests països han de posseir l’autorització de residència a Espanya i haver-hi residit legalment un mínim de cinc anys des del moment de la sol·licitud, excepte en el cas dels nacionals de Noruega, que hauran d’haver-hi residit legalment tres anys el dia de la votació.

A més de poder presentar les sol·licituds al mateix Ajuntament, l'Oficina del Cens Electoral té previst remetre, en els últims dies del mes de novembre de 2019, una comunicació personalitzada per correu postal als ciutadans nacionals d'aquests països que compleixin les condicions establertes en els acords respectius, amb les dades prèviament impreses corresponents als seus empadronaments. En aquests casos, les sol·licituds es podran realitzar per Internet o per correu postal, en el termini establert.

Per a més informació podeu adreçar-vos al Servei d’Atenció Ciutadana, al telèfon 012 o bé a la delegació provincial de l’Oficina del Cens Electoral (Via Laietana, 8 entresòl, tels. 932957487 i 932959708).

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40